Najave i komentari raznih događanja

Aktualna događanja u našem kraju
Odgovori
branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Najave i komentari raznih događanja

Post Postao/la branko » 26 kol 2013, 15:29

Nevjernice, mogao si onda napisat i o kome je rijec, to je dugogodisnji Rakovacki zupnik Miljenko Vidas koji se sad naslazi u svecenickom domu u Rijeci a koji je bio vrlo omiljen svecenik (unatoc svim njegovim manama). Gledajuci danas Peru :evil: mislim da bi Miljenka nosili na rukama da se vrati :D

Geronimo
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la Geronimo » 27 kol 2013, 14:32

E ma to sam i ja mislio, ali nisam bio 100 % siguran da je on, znam da je u svećeničkom domu pa reko' ne znam da li je mogao doći, jel' bolestan i sl. Da da, kod vlč. Miljenka sam išao na vjeronauk, on me je bermao, dobar je bio. Bome Branko dobro veliš, vlč. Pero je brate za penziju što je je.

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 01 stu 2013, 20:12

Halloween na rakovački način :--t

slika

slika

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 09 stu 2013, 19:05

Neznam otkud ljudima potreba za takvim stvarima, taj Haloven, to su Američke gluposti i nije mi jasno zašto baš sve moramo kopirat od Amerikanaca, bar da je nešto pametno nego glupost da nemože bit veća :shock:

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 13 stu 2013, 22:12

U Jelovom Klancu na mjestu gdje je poginuo hrvatski vojnik Antun Mlađan postavljena je spomen ploča.

slika

slika

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 09 pro 2013, 19:52

Neki bili u Italiji, a ništa ne pišu :evil:

slika

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 10 pro 2013, 14:51

Čekaj napisat ću ja ako niko drugi :--t

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 11 pro 2013, 11:51

Hallo Branco !
Ti to mozes i radis najbolje. Lijepo ,duhovito, Intresantno :--k :--k :--k

Budi Pozdravljen :wink:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 14 pro 2013, 20:15

Evo konačno da nešto napišem o našem izletu u Italiju prošli vikend.
To je trebalo biti jedno zbližavanje ljudi sa područja ex Jugoslavije, pa je tako bio jedan autobus iz Čapljine, jedan iz Bača iz Srbije i 2 iz Rakovice odnosno Drežnika,dakle ukupno oko 200 ljudi (i žena naravno :lol: )To je sve pod pokroviteljstvom UNESKO-a a ti Talijani su trebali biti poveznica. Eh sad, neko će reći bilo je dobro a za nekoga je bilo katastrofa, meni je bilo dobro jer sam ja (i još neki) ljetos bili tamo 8 dana i bilo nam je fantastično, jeli i pili do mile volje i vodili nas svuda gdje god je bilo što zanimljivo za pogledat tako da neznam što izdvojit što nam je bilo bolje, no ovaj put sa velikim brojem ljudi dogodilo se nešto sasvim drugo, kao da je sve ono što je nama bilo dobro sad za veliki broj ljudi pokazalo se kao veliki propust, nama u našem autobusu je bilo sasvim dobro jer je s nama išao KUD Izvor iz Rakovice pa smo imali svirku skoro cjelim putem a i Drago Sabljak je bio u svom elementu pa nam šale i smjeha nije nedostajalo, što čisto sumnjam da su u drugom autobusu imali. Po dolasku u Italiju smjestili smo se u hotel pored Udina a onda smo imali turistički obilazak Akvileje, ja sam sve to ljetos obišao samo što smo mi Akvileju i sve te arheološke lokalitete obilazili 3 dana a ovdje smo sve to trebali vidjet u 2 sata što je naravno nemoguće a osim toga i zakazali su glede prevoditelja tako da nam je pomagala Marija Hodak (Miće Šimića) a u jednom trenutku i sam sam uskočio da izvučem situaciju. Poslije smo obišli vrlo bogati muzej, pošto sam ljetos bio u muzeju 4 sata i sve u detalje pogledao, otišli smo u jedan dio di nismo ljetos bili a usput zavirili i u neka mjesta di smo i ljetos bili (npr. otvorili smo urnu u kojoj stoji TVINPIX :shock: i vidjeli da je i dalje tamo. Od 7 do 8 imali smo obilazak stare bazilike koja je najpoznatija po vrlo očuvanim mozaicima kojima je popločen pod bazilike, mozaici su djelom iz 4. st. dakle iz samih početaka kršćanstva i čovjek ostane zapanjen očuvanošću tih mozaika a danas se po tim mozaicima naravno ne hoda nego je postavljen stakleni pod pa se tako lijepo može hodati i razgledati sve okolo. Isti takvi mozaici postoje i u crkvi u mjestu Grado oko 10 km od Akvileje ali ti mozaici nisu uopće zaštićeni nego ljudi po njima slobodno hodaju. Poslioje smo otišli u jednu vinariju isto u Akvileji a bilo je već skoro 9h i naravno da smo svi bili gladni i jedva čekali večeru al domaćini su nam još htjeli pokazat vinariju i njihove proizvode a onda smo konačno otišli u prostoriju di je trebala bit večera no večera ni tad nije počela nego je najprije bilo predstavljanje Općina (i Opština) Čapljina, Bač i Rakovica al teško da je neko to slušao jer su svi samo gledali kad će više ta večera tako da smo i mi iz KUD-a samo otpjevali neko pjesama i izveli jedan vrlo kratki program. Večera je bila dosta nespretno izvedena al na kraju su se svi najeli (i ostalo je i za mačke) Naši svirači su se i ovaj put pokazali na zavidnom nivou i izveli jako lijep zabavni program a najviše je po meni zaslužan harmonikaš Ivica Franjković i ovim putem mu treba reći veliko HVALA. Kako sam već rekao da smo bili smješteni u hotelu u Udinama a bili smo i vrlo umorni pa se u Akvileji nismi dugo zadržali nego smo otišli na spavanje prije ponoći. (Ja sam kao Beg imao jednokrevetnu sobu i na tome zahvaljujem organizatorima :--t
Drugi dan smo išli u Terćento na potpisivalje povelje o prijateljstvu i razumjevanju (tako se nekako zove) isto su bili isti problemi oko prevođenja al ajd nekako se i to završilo, naš se načelnik Franjo pokazao i u Akvileji prvi dan a i u Terćentu drugi dan na vrlo visokom nivou i odskakao je od ostalih i po ozbiljnom govoru a i po šali i onom neobaveznom djelu, da smo mogli biti ponosni a i drugi su nas sigurno drugačije doživjeli (Franjo svaka čast naročito što si rekao ono Srbima iz Bača :--t )
Poslije toga (opet) jedan prilično neorganiziran ručak a nakon toga povratak kući. Naravno nezaobilazan je bio šoping u Palmanivi pa smo se tamo zadržali još 3 sata i nešto prije 17h krenuli. u Rakovicu smo stigli (tj SU stigli jer sam ja radio u ponedjeljak ujutro pa sam izišao u Karlovcu) dakle u Rakovicu su stigli oko 10 što i nije tako kasno. Eto sad nek svak misli jeli što propustio i jeli mu krivo što nije išao il mu je sad drago što nije išao, meni je naravno drago što sam išao i da se ide opet ja bi i opet išao :--H

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 21 tra 2014, 12:08

Danas se u prostoru DVD-a Drežnik grad otvara izložba slika samoukih umjetnika slikara sa ovog našeg prostora a ima ih čini mi se 10-ak. Usput se priprema i izložba fotografija pod nazivom "DA SE NE ZABORAVI 1995. - 2014." Dakle fotografije srušenog i iz istog kuta uslikano obnovljeno, tako da se lijepo vidi kako je izgledalo 95. kad smo se vratili i danas kad je obnovljeno. Izložba će biti otvorena od 13h pa do 20h i bilo bi dobro ko god može i ima želju da dođe i pogleda, predviđen je i nastup Slunjske skupine BABE sa svojim programom. Ulaz je naravno besplatan.

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.