Isus je tvrdio i da je Bog i Sin Božji i Mesija!

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
bića
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Isus je tvrdio i da je Bog i Sin Božji i Mesija!

Post Postao/la bića » 02 lis 2009, 10:19

Biblija
Iv 10
1"Zaista, zaista, kažem vam: tko god u ovčinjak ne ulazi na vrata, nego negdje drugdje preskače, kradljivac je i razbojnik. 2A tko na vrata ulazi, pastir je ovaca. 3Tome vratar otvara i ovce slušaju njegov glas. On ovce svoje zove imenom pa ih izvodi. 4A kad sve svoje izvede, pred njima ide i ovce idu za njim jer poznaju njegov glas. 5Za tuđincem, dakako, ne idu, već bježe od njega jer tuđinčeva glasa ne poznaju." 6Isus im kaza tu poredbu, ali oni ne razumješe što im htjede time kazati. 7Stoga im Isus ponovno reče: "Zaista, zaista, kažem vam: ja sam vrata ovcama. 8Svi koji dođoše prije mene, kradljivci su i razbojnici; ali ih ovce ne poslušaše. 9Ja sam vrata. Kroza me tko uđe, spasit će se: i ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti. 10Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju." 11"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. 12Najamnik - koji nije pastir i nije vlasnik ovaca - kad vidi vuka gdje dolazi, ostavlja ovce i bježi, a vuk ih grabi i razgoni: 13najamnik je i nije mu do ovaca. 14Ja sam pastir dobri i poznajem svoje i mene poznaju moje, 15kao što mene poznaje Otac i ja poznajem Oca i život svoj polažem za ovce. 16Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka. I njih treba da dovedem i glas će moj čuti i bit će jedno stado, jedan pastir. 17Zbog toga me i ljubi Otac što polažem život svoj da ga opet uzmem. 18Nitko mi ga ne oduzima, nego ja ga sam od sebe polažem. Vlast imam položiti ga, vlast imam opet uzeti ga. Tu zapovijed primih od Oca svoga." 19Među Židovima ponovno nasta podvojenost zbog tih riječi. 20Mnogi su od njih govorili: "Zloduha ima pa mahnita! Što ga slušate?" 21Drugi su govorili: "Nisu to riječi opsjednuta. Zar zloduh može slijepima oči otvoriti?" 22Svetkovao se tada u Jeruzalemu Blagdan posvećenja. Bila je zima. 23Isus je obilazio Hramom po trijemu Salomonovu. 24Okružili ga Židovi i govorili mu: "Dokle ćeš nam dušu držati u neizvjesnosti? Ako si ti Krist, reci nam otvoreno!" 25Isus im odgovori: "Rekoh vam pa ne vjerujete. Djela što ih ja činim u ime Oca svoga - ona svjedoče za mene. 26Ali vi ne vjerujete jer niste od mojih ovaca. 27Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom. 28Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke. 29Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve. 30Ja i Otac jedno smo." 31Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju. 32Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?" 33Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš." 34Odgovori im Isus: "Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste! 35Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti - 36kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: 'Huliš!' - zbog toga što rekoh: 'Sin sam Božji!' 37Ako ne činim djela Oca svoga, nemojte mi vjerovati. 38Ali ako činim, sve ako meni i ne vjerujete, djelima vjerujte pa uvidite i upoznajte da je Otac u meni i ja u Ocu." 39Nato ga ponovno nastojahu uhvatiti, ali im on izmaknu iz ruku. 40I ode ponovno na onu stranu Jordana - na mjesto gdje je prije Ivan krstio. I osta ondje. 41A mnogi dođoše k njemu i rekoše mu: "Ivan doduše ne učini nijednog znamenja, ali se sve obistinilo što je rekao o ovome." 42Mnogi ondje povjerovaše u njega.

>>>Kaže,,"Ja i Otac smo jedno,"-kaže Sin sam Božji " i jasno je da je tvrdio da je Bog jer mu to Židovi najviše zamjeraju,,"Tvrdiš da si Bog a samo si čovjek!"

Isus nije odgovorio "Ne nisam Bog,nisam to tvrdio!" isto kao što ni Tomi nije rekao"Zašto mi se klanjaš i Bogom nazivaš!"(Nevjerni Toma prvi iskazuje istinsku vjeru jer Isusa naziva Bogom)

Nevjerni Tome kao Židovi koji kažu da nije Mesija,Muslimani koji kažu da nije Sin Božji i Jehovni Svjedoci i svi ostali ateisti i sljedbenici drugih vjera koji tvrde da nije Bog,,mogli bi se malo zamisliti!

Ostaje vam samo nada ili da Isus nikad nije postojao,,,sve je izmišljotina ili da je postojao ali ovo nikad nije rekao!Nada vam je uzaludna!

Dj 4
1Dok su oni još govorili narodu, priđu im svećenici, hramski zapovjednik i saduceji, 2ozlovoljeni što uče narod i navješćuju - u Isusu - uskrsnuće od mrtvih; 3pograbe ih i bace u tamnicu do sutra jer već bijaše večer. 4Ipak mnogi od onih koji su čuli Riječ, povjerovaše te broj vjernika poraste nekako do pet tisuća. 5Sutradan se sastadoše u Jeruzalemu glavari, starješine i pismoznanci - 6i veliki svećenik Ana, i Kajfa, i Ivan, i Aleksandar, i svi od roda velikosvećeničkoga. 7Izvedoše apostole preda se pa ih stadoše ispitivati: "Kojom snagom ili po kojem imenu vi to učiniste?" 8Onda Petar pun Duha Svetoga reče: "Glavari narodni i starješine! 9Zar mi danas odgovaramo zbog dobra djela učinjena bolesnu čovjeku? Po kome je ovaj spašen? 10Neka bude znano svima vama i svemu narodu Izraelovu: po imenu Isusa Krista Nazarećanina, kojega ste vi raspeli, a kojega Bog uskrisi od mrtvih! Po njemu ovaj stoji pred vama zdrav! 11On je onaj kamen koji vi graditelji odbaciste, ali koji postade kamen zaglavni. 12I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti."
>>Naime Židovii tvrde da nije Mesija,Muslimani da nije Sin Božji a Jehovni Svjedoci ,ateisti i sljedbenici drugih mnogih religija da NIJE BOG!
Zadnja izmjena: bića, dana/u 03 kol 2010, 09:06, ukupno mijenjano 1 put.

lipovcan
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Kontakt:

Re: Sotona-vrag-đavao,postoji li?Moja iskustva!

Post Postao/la lipovcan » 02 lis 2009, 23:29

Nemam nikakvih iskustava i tako neka ostane! Ali ta zla sila postoji! Vrazija posla, a vrag nikad nespava! A o vracanju i urocima sam cuo iz prve ruke sta se ljudima desilo! Jedan svecenik je rekao kako toga ima jako puno i dan danas samo se ljudi boje pricati!
Kad umrem idem u pakao!!!
U Lipovaci sam vec bio!!!

bića
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Post Postao/la bića » 05 lis 2009, 08:50

lipovcan je napisao/la:Nemam nikakvih iskustava i tako neka ostane! Ali ta zla sila postoji! Vrazija posla, a vrag nikad nespava! A o vracanju i urocima sam cuo iz prve ruke sta se ljudima desilo! Jedan svecenik je rekao kako toga ima jako puno i dan danas samo se ljudi boje pricati!
Vjeruj mi,,nije zgodno!
Nakon ovog posta javila mi se jedna osoba na P/P ,,sa slunjskog foruma i kaže da je napadnuta na sličan nači od ženske koja se bavi Woodoom!Moli za savjet i pomoć,,a ja je uputio na Fratra Zvjezdana Linića,nisam baš neki koji se rado upušta u te stvari!
A ženska je u panici,,pisala je što joj se događa,za nevjerovat!

bića
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Post Postao/la bića » 16 lis 2009, 10:31

"U Boga ne vjeruju samo oni koji u njegovu nepostojanju nalaze interes"
F.Bacon

LupusREBEL
Mala beba
Mala beba
Kontakt:

Post Postao/la LupusREBEL » 17 lip 2010, 15:24

Doživljali su to stari ljudi...

bića
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Post Postao/la bića » 30 srp 2010, 16:16

LupusREBEL je napisao/la:Doživljali su to stari ljudi...
Ne kaže se tako po naški ,,nego:
"To su stari ljudi rekli!"

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Isus je tvrdio i da je Bog i Sin Božji i Mesija!

Post Postao/la branko » 07 sij 2011, 21:52

Hm neznam zašto si otvorio novu stranicu kad je ovo sve usko vezano uz stranicu -DRAGO I VJERA-

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 17 sij 2011, 10:40

branko je napisao/la:Hm neznam zašto si otvorio novu stranicu kad je ovo sve usko vezano uz stranicu -DRAGO I VJERA-
Ma bez veze!
Učinilo mi se prevažnim da se tamo utopi u sivilu!

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 17 sij 2011, 12:31

Kršćanstvo

DUHOVNA OBNOVA, MOLITVA, KONTENPLACIJA i PROMOVIRANJE MIRA
Taizé, mjesto susreta Boga i čovjeka

Stotinjak braće iz tridesetak različitih zemalja žive u skromnosti i molitvi, potiču duhovnu obnovu te promiču nauk Gospodina Isusa Krista. U društvenom angažmanu su predani promoviranju pravde i mira u svijetu.

Dana 16. kolovoza 2005., za vrijeme molitve, psihički poremećena žena došla je među mnoštvom okupljenih ljudi. Svi su ostali u šoku nakon što je nasrnula i sa više uboda nožem ubila čovjeka koji je cio svoj život posvetio navještaju Evanđelja.

Mistik i duhovnik

Njegova je služba započela 20. travnja 1940. kada je kao mladi protestantski (kalvinski) teolog, sin pastora Reformirane crkve u Švicarskoj došao u francusko selo. Vihor nadolazećeg rata prijetio je uništiti sve dobro što je ljudska civilizacija do tada ostvarila. Ono što će u Europi nastupiti ostaviti će duboke i teške rane na ljudima diljem svijeta. Zacjeljivanju će rana, jednim dijelom, pomoći i zajednica, koju je osnovao taj duhovnik i mistik. Njegova će vizija početi spašavanjem Židova tijekom holokausta, a nastaviti će se osnivanjem, do tada jedinstvenog projekta, kršćanske duhovne zajednice, koju čine protest anti i rimokatolici okupljeni nakanom slavljenja Boga, promicanjem duhovne obnove i izgradnje.

Ova je zajednica prožeta Kristovim naukom te prihvatljiva svim izbalansiranim strujama unutar kršćanstva. Nepoznato će mjesto u Burgundiji postati svjetski poznato te privlačno mladima i starima, rimokatolicima i protestantima tj. onima koji se žele duhovno obnoviti i rasti u spoznaji Boga. Osnivač te zajednice je brat Roger, odnosno Roger Louis Schütz-Marsauche, rođen 15. travnja 1915., a ubijen 16. kolovoza 2005.

Molitva i meditacija

Taizé je malo mjesto udaljeno 320 km jugoistočno od Pariza, tamo je smještena istoimena ekumenska molitvena zajednica koju čine katolici i protestanti. Stotinjak braće iz tridesetak različitih zemalja žive u skromnosti i molitvi, potiču duhovnu obnovu te promiču nauk Gospodina Isusa Krista. U društvenom angažmanu su predani promoviranju pravde i mira u svijetu.

Počeci komune su 1940., formalno 1944. kada je brat Roger registrirao zajednicu u nakani da to bude mjesto molitve i duhovne obnove. Na Uskrs 1949. sedmorica kršćana, predvođeni bratom Rogerom, učinili su nešto što je tada u protestantskom svijetu bio neprihvaćen, i danas kontroverzan korak. Zavjetovali su se na komunski način života, celibat, siromaštvo i poslušnost. Prvi brat rimokatolik bit će belgijski liječnik koji im se pridružio 1969. Zajednicu danas čine braća iz katoličke, reformirane i anglikanske tradicije.

Intenzivno se od 1950. u toj se zajednici okupljaju ljudi koji dolaze na duhovnu obnovu, molitvu, kontemplaciju i spoznaju Boga. Tijekom vremena braća su razvila poseban oblik glazbe koji ujedinjuje različite kršćanske tradicije, a temelji se na pjevanju pojedinih kršćanskih poruka ili dijelova Svetoga pisma, s naglaskom na psalme.

Zajednicu godišnje posjeti oko 100.000 ljudi. Program duhovne obnove je zamišljen kao ciklus od sedam dana, iako je moguće doći i nekim drugim danima, od nedjelje do nedjelje. Tijekom boravaka u zajednici posjetitelji provode vrijeme u zajedničkim molitvama, proučavanju Svetoga pisma, razgovoru i radionicama te zajedničkim obrocima, sve to u nakani duhovne obnove i spoznavanja Boga.

Braća organiziraju skupove duhovne obnove po različitim gradovima svijeta. Jedan je takav skup održan prosinca 2006. u Zagrebu. Tada se okupilo oko 40.000 sudionika, a skup je bio pod pokroviteljstvom Zagrebačke nadbiskupije. Tridesettreći skup bit će održan u Roterdamu, a posjetitelje će ugostiti predstavnici Reformirane i Katoličke crkve.

Vodstvo i podrška

Nekoliko godina prije svoje smrti brat Roger je imenovao svoga nasljednika, brata Aloisa katolika iz Njemačke, koji danas predvodi zajednicu.

Zajednica ima podršku relevantnih kršćanskih Crkava. Mnogi su predstavnici kršćanskih Crkava uputili poruke, povodom sedamdeset godina od osnutka te pete godišnjice smrti brata Rogera. U ime Rimokatoličke crkve papa Benedikt XVI., u ime Pravoslavnih crkava patrijarh Bartolomej Konstantinopolski, patrijarh Kiril Moskovski, u ime Anglikanske crkve nadbiskup Canterberški, u ime Reformirane crkve tajnik Svjetske zajednice Reformiranih crkava, u ime Evangeličke crkve tajnik Svjetske luteranske federacije, te tajnik Svjetskog savjeta Crkava.

Brat Roger,osnivač TZ-a je ubijen nožem od jedne (opsjednute demonom) žene!:
Papa Benedikt XVI. govorio je o bratu Rogeru
«Duhovni ekumenizam»
Srijeda 17. kolovoza 2005. Na kraju opće audijencije u Castelgandolfu papa je govorio o smrti brata Rogera
Jutros sam primio vrlo žalosnu, tragičnu vijest. Jučer je tijekom večernje molitve naš ljubljeni brat Roger Schutz, utemeljitelj zajednice iz Taizéa, ubijen od jedne vjerojatno umno poremećene žene.

Ta me vijest potresla još više jer sam upravo jučer primio vrlo dirljivo, srdačno pismo od brata Rogera. U njemu mi piše kako mi od sveg srca želi izraziti kako «smo u zajedništvu s vama i svima koji su se okupili u Kölnu.»

Zatim je napisao kako, zbog svojega zdravstvenog stanja, nije u mogućnosti osobno doći u Köln, no kako će biti u duhu sa svojom braćom.

Na kraju je napisao kako se nada da će doći u Rim čim bude mogao i sastati se sa mnom kako bi mi izrazio da «naša Zajednica iz Taizéa želi nastaviti u zajedništvu sa Svetim Ocem.» Zatim je rukom nadodao: «Sveti Oče, uvjeravam vas u svoj osjećaj dubokog zajedništva. Brat Roger iz Taizéa.»

U ovom trenutku tuge možemo samo preporučiti Gospodnjoj dobroti dušu tog njegovog vjernog sluge. Znamo da će se iz žalosti, kao što smo upravo čuli u psalmu, iznova roditi radost.

Brat Roger je u rukama vječne dobrote, vječne ljubavi, on je dosegao vječnu radost. On nas poziva i potiče biti vjernim radnicima u Gospodnjem vinogradu, čak i u žalosnim prilikama, uvjeren da nas Gospodin prati i daje nam svoju radost.

Petak, 19. kolovoza 2005. Obraćajući se predstavnicima različitih kršćanskih vjeroispovijesti tijekom Svjetskih dana mladih u Kölnu, Papa Benedikt XVI. je rekao:
… Želio bih u ovom kontekstu spomenuti i velikog pionira jedinstva, brata Rogera Schutza, koji je na tako tragičan način otet životu. Ja sam ga osobno dugo poznavao i njegovao s njime srdačno prijateljstvo.

Često me je dolazio posjetiti i, kao što sam već rekao u Rimu na dan njegova ubojstva, primio sam od njega pismo koje me dirnulo u srce, podcrtavši njegovu privrženost mojem putu i navijestivši želju da me posjeti. On nas sada posjećuje i govori nam iz visina. Mislim da ga trebamo slušati ga, iznutra slušati njegov duhovno življeni ekumenizam i dopustiti da budemo vođeni njegovim svjedočanstvom prema duhovnom ekumenizmu iznutra …

Srijeda,16. kolovoza 2006. Tijekom zajedničke audijencije u Castelgandolfu, papa Benedikt XVI. spomenuo je godišnjicu smrti brata Rogera riječima:
«Posebno bih se želio prisjetiti brata Rogera, osnivača zajednice iz Taizéa, koji je ubijen prije godinu dana, 16. kolovoza, tijekom večernje molitve. Njegovo svjedočanstvo kršćanske vjere i ekumenskoga dijaloga bilo je dragocjena lekcija cijelim generacijama mladih. Zamolimo Gospodina da žrtva njegovoga života doprinese učvršćivanju zalaganja za mir i solidarnost onih koji u srcu imaju budućnost

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 17 sij 2011, 13:07

Amen :(

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 27 sij 2011, 08:40

branko je napisao/la:Amen :(
http://www.saborsko.net/forum/viewforum ... fb8efdcfdf
Evo za Branka i ostale ,,Saborsko forum,,ideš na Duhovne teme,inače neki Ivan uređuje taj forum i dosta dobre teme nalazi ali su slabo aktivni,,manje nego mi !

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 27 sij 2011, 13:42

Mt 8, 5-17

5Kad uđe u Kafarnaum, pristupi mu satnik pa ga zamoli: 6"Gospodine, sluga mi leži kod kuće uzet, u strašnim mukama." 7Kaže mu: "Ja ću doći izliječiti ga." 8Odgovori satnik: "Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj. 9Ta i ja, premda sam čovjek pod vlašću, imam pod sobom vojnike pa reknem jednomu: 'Idi!' - i ode, drugomu: 'Dođi!' - i dođe, a sluzi svomu: 'Učini to' - i učini." 10Čuvši to, zadivi se Isus i reče onima koji su išli za njim: "Zaista, kažem vam, ni u koga u Izraelu ne nađoh tolike vjere. 11A kažem vam: Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom, 12a sinovi će kraljevstva biti izbačeni van u tamu. Ondje će biti plač i škrgut zubi." 13I reče Isus satniku: "Idi, neka ti bude kako si vjerovao!" I ozdravi sluga u taj čas. 14Ušavši u kuću Petrovu, Isus ugleda njegovu punicu koja ležaše u ognjici. 15Dotače joj se ruke i pusti je ognjica. Ona ustade i posluživaše mu. 16A uvečer mu doniješe mnoge opsjednute. On izagna duhove riječju i sve bolesnike ozdravi - 17da se ispuni što je rečeno po Izaiji proroku: On slabosti naše uze i boli ponese.

Jedan čovjek koji je naučio zapovijedati uči se moliti; koji je naviknut na moć, uči se nemoći. On, rimski satnik, ima ozbiljni problem, situaciju u kojoj njegove zapovijedi i njegova moć nemaju nikakva učinka. Njegov je sluga bolestan, oduzet, boli ga. Boji se za njega. Riječi koje satnik izgovara iznenadile su i samoga Isusa: "Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj." Takve vjere Isus, kako sam kaže, nije našao u cijelome Izraelu. Što je osobito u toj vjeri? Ponajprije priznanje da nije dovoljno dobar. U tome se času slomila sva dosadašnja satnikova životna koncepcija. Mnogo toga što mu je do tada bilo važno, sada se pokazuje nedovoljno važnim, nedostojnim. Jedino što još uvijek vrijedi, jest srce koje ima neograničeno povjerenje, srce koje izgovara te spasonosne riječi: "Samo reci riječ i izliječen će biti moj sluga."

Satnik se zacijelo podosta pomučio da bi došao do te vjere. Morao je prevladati mnoge zapreke. Zapreke koje su ležale u njemu samome, svoje etničko prijeklo, svoju nacionalnost, svoju pripadnost neprijateljskoj vojnoj sili, stranim okupatorima. Morao je smoći povjerenja u Božju silu, u snagu Boga kojega nije poznavao. Ono što je u ovome izvještaju upravo čudesno jest upravo činjenica da je mogao moliti Isusa za pomoć. Kad vjera progovara, padaju sve granice između gore i dolje, između moći i nemoći, izumeđu prijatelja i neprijatelja. Kad vjera progovara, i sam Bog ruši granicu između sebe i čovjeka. Tada Bog želi doći k meni, pod moj krov, u moj dom. Vjerovati znači da Bog kod mene želi stanovati i da želi promijeniti moj život.

By Antun Pećar

http://www.youtube.com/watch?v=VwfWQIMqzN0

25A neka je žena dvanaest godina bolovala od krvarenja, 26mnogo pretrpjela od pustih liječnika, razdala sve svoje i ništa nije koristilo; štoviše, bivalo joj je sve gore. 27Čuvši za Isusa, priđe mu među mnoštvom odostraga i dotaknu se njegove haljine. 28Mislila je: "Dotaknem li se samo njegovih haljina, bit ću spašena." 29I odmah prestane njezino krvarenje te osjeti u tijelu da je ozdravila od zla. 30Isus odmah u sebi osjeti da je iz njega izišla sila pa se okrenu usred mnoštva i reče: "Tko se to dotaknu mojih haljina?" 31A učenici mu rekoše: "Ta vidiš kako te mnoštvo odasvud pritišće i još pitaš: 'Tko me se to dotaknu?'" 32A on zaokruži pogledom da vidi onu koja to učini. 33Žena, sva u strahu i trepetu, svjesna onoga što joj se dogodilo, pristupi i baci se preda nj pa mu kaza sve po istini. 34On joj reče: "Kćeri, vjera te tvoja spasila! Pođi u miru i budi zdrava od svojega zla!"

Isus je središnja osoba ljudske povjesti!Mnogi o njemu pričaju,čitaju,,,razmišljaju ali ne dolaze mu blizu!Ne žele ga dotaknuti i ne dozvoljavaju da on dotakne njih!Mi Kršćani vjerujemo da je Isus živ,da nas vidi,čuje!

Recimo mu riječ i dotaknimo ga!Mislima,dušom srcem!Budimo poput ove žene, a ne poput mnoštva koje se vrti oko Njega ali ga ne dotiču vjerom!

http://www.youtube.com/watch?v=m03bgFed ... re=related

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 17 svi 2011, 10:27

Luka20,44-21,36

Svrsetak svijeta i drugi Isusov dolazak

Pojjavit ce se znaci na suncu,mjesecu i zvijezdama,na zemlji ce narodi biti u tjeskobi i neizvjesnosti zbog huke morskih valova.

Ljudi ce umirati od straha u ocekivanju onoga sto ce zadesiti svijet,jerzvijezda nebeska ce se uzdrmati.Tada ce vidjeti Sina covjecjega gdje dolazi na oblaku s velikom moci i slavom.Kad to pocne bivati,uspravite se i podignite glave,jer je blizu vase oslobodjenje

Zatim im rece usporedbu:"pogledajte smokvu i sva ostala stabla!Kad ih vidite da vec pupe,znate sami od sebe da je ljeto blizu.

Tako i vi kad vidite da to biva znajte da je blizu kraljevstvo Bozje.

Zaista kazem vam,ovaj narastaj sigurno nece proci dok se to sve ne dogodi."

>>Po nekima ovo je zbunjujuće,,ispada kao da je Isus najavio posljednji sud,,za te generacije a kako znamo on se još nije dogodio!Napadačima na Kršćanstvo ovo služi kao argument,,da je Isus lagao!Izvučeno iz konteksta,,tako djeluje!

A:
Zgodno je to da oni koji su ateisti ili nekršćani ili sljedbenici nekih drugih religija(pogotovo Islama) tvrde da je Novi Zavjet crkva prekrajala po svojoj volji,,da tu ima muljanja,,ne pitaju li se ,kako to,da nije izbacila te stihove ako su oni ,,laž?
Ev. po Luki 21:

5I dok su neki razgovarali o Hramu, kako ga resi divno kamenje i zavjetni darovi, reče: 6"Doći će dani u kojima se od ovoga što motrite neće ostaviti ni kamen na kamenu nerazvaljen." 7Upitaše ga: "Učitelju, a kada će to biti? I na koji se znak to ima dogoditi?" 8A on reče: "Pazite, ne dajte se zavesti. Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: 'Ja sam' i: 'Vrijeme se približilo!' Ne idite za njima. 9A kad čujete za ratove i pobune, ne prestrašite se. Doista treba da se to prije dogodi, ali to još nije odmah svršetak." 10Tada im kaza: "Narod će ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva. 11I bit će velikih potresa i po raznim mjestima gladi i pošasti; bit će strahota i velikih znakova s neba." 12"No prije svega toga podignut će na vas ruke i progoniti vas, predavati vas u sinagoge i tamnice. Vući će vas pred kraljeve i upravitelje zbog imena mojega. 13Zadesit će vas to radi svjedočenja." 14"Stoga uzmite k srcu: nemojte unaprijed smišljati obranu! 15Ta ja ću vam dati usta i mudrost kojoj se neće moći suprotstaviti niti oduprijeti nijedan vaš protivnik. 16A predavat će vas čak i vaši roditelji i braća, rođaci i prijatelji. Neke će od vas i ubiti." 17"Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. 18Ali ni vlas vam s glave neće propasti. 19Svojom ćete se postojanošću spasiti." 20"Kad ugledate da vojska opkoljuje Jeruzalem, tada znajte: približilo se njegovo opustošenje. 21Koji se tada zateknu u Judeji, neka bježe u gore; a koji u Gradu, neka ga napuste; koji pak po poljima, neka se u nj ne vraćaju 22jer to su dani odmazde, da se ispuni sve što je pisano." 23"Jao trudnicama i dojiljama u one dane jer bit će jad velik na zemlji i gnjev nad ovim narodom. 24Padat će od oštrice mača, odvodit će ih kao roblje po svim narodima. I Jeruzalem će gaziti pogani sve dok se ne navrše vremena pogana." 25"I bit će znaci na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji bezizlazna tjeskoba naroda zbog huke mora i valovlja. 26Izdisat će ljudi od straha i iščekivanja onoga što prijeti svijetu. Doista, sile će se nebeske poljuljati. 27Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi u oblaku s velikom moći i slavom. 28Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje." 29I reče im prispodobu: "Pogledajte smokvu i sva stabla. 30Kad već propupaju, i sami vidite i znate: blizu je već ljeto. 31Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je kraljevstvo Božje. 32Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve ne zbude. 33Nebo će i zemlja uminuti, ali moje riječi ne, neće uminuti." 34"Pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama te vas iznenada ne zatekne onaj Dan 35jer će kao zamka nadoći na sve žitelje po svoj zemlji." 36"Stoga budni budite i u svako doba molite da uzmognete umaći svemu tomu što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega

Pogledajmo,,,zašto se taj diskutabilni stih nebi odnosio samo na ovo boldano?Jer očito se radi o dva događaja,,razaranju hrama i Jeruzalema i progonstva koje će zadesiti učenike te o posljednjem sudu koji će biti kasnije!Za koji Isus sam reče:"Ni ja neznam kad će doli Otac moj nebeski!"
Ako je rekao da nezna,,kako bi sad mogao tvrditi da zne?

Zatim,,zbunjuje ono što je rekao da neki od njih neće umrijeti dok ne vide da kraljevstvo Nebesko dolazi u slavi!Kraljevstvo Nebesko je vječno i u njemu obitavaju živi,zato dolazi Mojsije i Ilija malo kasnije i ukazuju se Isusu te i oni i Isus imaju sjajna tijela!
To je to Kraljevstvo!Ta trojica koji su vidjeli preobraženje Isusovo u njegov nebeski lik te Mojsija i Iliju su Patar,Ivan i Jakov!Jakov je Apostol koji je PRVI ubijen!: "Kad prođe subota, ... Mačem pogubi Jakova, brata Ivanova." (Dj 12,1-2).

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 17 svi 2011, 10:29

Ono što mene zbunjuje je ovo:

18Ali ni vlas vam s glave neće propasti

Pa "Kad prođe subota, ... Mačem pogubi Jakova, brata Ivanova." (Dj 12,1-2).

Vlas ne a glava da,,ha ha!

Ima nejasnih stvari u Bibliji,naime,,zna se da su skoro svi osim navodno Ivana Apostoli ubijeni!

Jedan čovjek počeo proučavati Bibliju i bacio ju radi takvih nejasnoća a teolog ga pita:"Kojih",,ovaj objašnjava,,ovo,,ono,,

Teolog mirno sasluša pa kaže"Kad jedeš ribu pa naletiš na kost,baciš li cjelu ribu isti čas?Jeli sva ,,neprobavljiva?Ili samo baciš kost?"

Tako sam ja napravio na početku!
Sad mi je puno toga jasno što sam nekad smatrao"neprobavljivim"!
A još ima nejasnoća!

No gdje ih nema?U kojoj vjeri,svjetonazoru,,teoriji?Zar je ateisti sve jasno,,a ipak ostaje ateista(dok kao ja ne odbaci ateizam kao nešto,,manje probavljivo!

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 17 svi 2011, 10:41

palivatra je napisao/la:......
A još ima nejasnoća!

No gdje ih nema?U kojoj vjeri,svjetonazoru,,teoriji?Zar je ateistu sve jasno,, a ipak ostaje ateist(a)(dok kao ja ne odbaci ateizam kao nešto,, manje probavljivo!
Tomac je najpoznatiji primjer komunista i ateista koji je otkrio vjeru.

Ima jedan vic o takvima:
Ivica i njegov razred dobili zadatak da za Dan škole napišu sastav o svojoj obitelji. Napiše Ivica ovako: "Ja imam mamu, tatu, konja, kravu, psa i mačku, a mačka je nedavno okotila sedam mačića i svi su komunisti."

Kad su svi čitali sastav, pročitao i Ivica i njegov sastav školsko vijeće proglasi najboljim i predloži za javno čitanje na Dan škole. Dođe i Dan škole i nakon protokola dođe Ivica na red, pa pročita svoj sastav:
"Ja imam mamu, tatu, konja, kravu, psa i mačku, a mačka je nedavno okotila sedam mačića, a četiri su komunisti."
Na to direktor škole upita: "Pa Ivice, zar nisu svih sedam mačića komunisti?"
Ivica će: "Bili su druže direktore, ali tri mačića su progledala."

:mrgreen:

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.