Dvostruka mjerila

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
Odgovori
Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Dvostruka mjerila

Post Postao/la Stari G(r)ad » 19 svi 2011, 14:14

Ovdje je članak koji zorno pokazuje kako imamo dvostruka mjerila kad se radi o istini i zločinu:
:arrow: http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=151

Nedavno na TV neki stari smrdlje sa "lijepom kapom partizankom" na glavi i štafetom u ruci kaže kako su nekad imali "K15 i trinajstu platu". Je.....m mater i njemu i onom tko mu je dao tu "platu". Kod nas u Hrvatskoj se dobivaju plaće, a ne "plate".
Kad će više pocrkati ta partizanska gamad, da ne troše kisik bez veze.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Dvostruka mjerila

Post Postao/la branko » 19 svi 2011, 16:38

E tu se nebi složio s tobom, ja bi rađe primio i plaću i platu samo nek je, ja sam 3 mjeseca bio i bez plaćei bez plate, a to mi je potpuno svejedno, ako me iskorištava moj Hrvat i neda mi plaću (konkretno mene Miroslav Kutle svojevremeno dok je "kupovao" sve i svašt pa je između ostalog "kupio" i moju firmu i prvo što je napravio je da je prestao davat radnicima plaću, da bi nakon 3 mjeseca dao nekakve bonove kojima smo mogli kupit samo u njegovoj Dioni, a da je radnik prije bio bolje cjenjen to se nemože poreć, danas balavci od 30 godina imaju penzije po 8000 Kuna a imaju godinu i pol staža, a radnici koji su na pravdi boga odradili puni radni staž nemogu skrpat kraj sa krajem jer imaju 2000 ili i puno manje penzije, i zapitajte se prije nego počmete pljuvat po radnicima jeste li baš uvijek u pravu :?

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 19 svi 2011, 20:58

Branko, ne moraš se ti samnom složiti. Hajde mi navedi tko je od onih koji se kite petokrakama i štafetama bio šljaker. To je sve komunističko smeće koje je živjelo na grbi radnika - ondašnjih. Nisu svi imali ni "K15", ni "platu", ni "plaću". Imali su je podobni koji su mogli dobiti posao. Znaš i sam koliko je naših ljudi radilo i na kakvim mjestima, a znaš i tko je bio na rukovodećim mjestima.
Kutli i sličnima su krađu omogućili isti takvi koji sad mašu petokrakama i štafetama, jer su uvijek živjeli s privilegijama i po principu "snađi se druže", što znači "ukradi". Jesi li ikad čuo da je neki komunjara za vrijeme onog sistema odgovarao kazneno za pljačku, pronevjeru ili bilo što slično? Ja nisam!
Ne bi te trebao zabrinjavati Kutle, već tko je njemu prodao tvoju firmu ili doveo u situaciju da se mora prodati? Razlog što je sve propalo je djelomično rat, a najvećim dijelom "komunistički" upravljački kadar koji je 90.-ih promijenio košulju i masovno ušao u HDZ. Znaš valjda tko je drmao u HDZ-u i tko je primao takve.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 19 svi 2011, 21:28

Stari G(r)ad je napisao/la:Branko, ne moraš se ti samnom složiti. Hajde mi navedi tko je od onih koji se kite petokrakama i štafetama bio šljaker. To je sve komunističko smeće koje je živjelo na grbi radnika - ondašnjih. Nisu svi imali ni "K15", ni "platu", ni "plaću". Imali su je podobni koji su mogli dobiti posao. Znaš i sam koliko je naših ljudi radilo i na kakvim mjestima, a znaš i tko je bio na rukovodećim mjestima.
Kutli i sličnima su krađu omogućili isti takvi koji sad mašu petokrakama i štafetama, jer su uvijek živjeli s privilegijama i po principu "snađi se druže", što znači "ukradi". Jesi li ikad čuo da je neki komunjara za vrijeme onog sistema odgovarao kazneno za pljačku, pronevjeru ili bilo što slično? Ja nisam!
Ne bi te trebao zabrinjavati Kutle, već tko je njemu prodao tvoju firmu ili doveo u situaciju da se mora prodati? Razlog što je sve propalo je djelomično rat, a najvećim dijelom "komunistički" upravljački kadar koji je 90.-ih promijenio košulju i masovno ušao u HDZ. Znaš valjda tko je drmao u HDZ-u i tko je primao takve.
Ajmo "vako"....
Čojek imao 20 g. iljdu devetsto i četrjest prve!
Kolko ih ima sad(ako ih ima uopće)...
1941..dodaj 2011 = 70 g.+ onih 20 = 90
Pa što živi više,,jebo ga otac!

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 19 svi 2011, 21:47

Pa zato i kažem, samo bez veze troše kisik i smrde na kilometar. Najgore je što su zasijali to smrdljivo sjeme koje ćemo i mi trpiti dok nekom Branku ne dospijemo pod lopatu i počasni plotun iz tura. Gledam onog Josipovića - ajme majko moja, ko' vanzemaljac. "Bledoglav i bledolik" - ko' vampir. Moram hitno naoštrit glogov kolac.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 19 svi 2011, 22:05

Stari G(r)ad je napisao/la:Pa zato i kažem, samo bez veze troše kisik i smrde na kilometar. Najgore je što su zasijali to smrdljivo sjeme koje ćemo i mi trpiti dok nekom Branku ne dospijemo pod lopatu i počasni plotun iz tura. Gledam onog Josipovića - ajme majko moja, ko' vanzemaljac. "Bledoglav i bledolik" - ko' vampir. Moram hitno naoštrit glogov kolac.
Ma Branko će prdnu prije nas!
Sex pomlađuje,,a on nije oženjen!
Nego,,gledam nešto maloprije,,ima toga puno al ovo mi je cool!
http://www.youtube.com/watch?v=Pc0tfP4c ... re=related
Nisam mislio da nisi mislio!
A ja Brankeca zezan,,zna on da ja o njemu ne mislim loše!
Dapače!
Zadnja izmjena: palivatra, dana/u 20 svi 2011, 09:36, ukupno mijenjano 1 put.

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 19 svi 2011, 22:43

Ne čitaš pažljivo ili ne vidiš dobro! Napisao sam "neki Branko". Nisam mislio na našeg Branka. Hajde se umij, prošetaj 2 kruga oko kuće i onda ponovno polako 6 puta pročitaj, dok ne shvatiš.

I to sam vidio davno. Kasniš, kasniš. 8)

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 19 svi 2011, 23:09

Ma rađe ću prešutit i neću se upuštat u ništa s vama ovdje jer ću morat popit tabletu za smirenje, samo ću reć da sam cjeli život zarađivao svoj kruh sa svoje 2 ruke, sad mi nedaju ni radit, a StariG(r)ad očito ne radi a sumnjam da je i radio, al ajmo prekinut, ode daleko :evil:

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 20 svi 2011, 08:44

Branko, ne smiješ biti tako osjetljiv. Ovdje svatko iznosi svoje stavove, razmišljanja i argumente, koji su vrlo rijetko slični ili isti.
Ja imam 30 godina radnog staža i još uvijek radim, hvala Bogu. Na početku sam šljakao kao životinja, teški fizički posao u 3 smjene, na otvorenom, u svim vremenskim uvjetima, u svim godišnjim dobima .... pa pokušaj zamisliti taj "užitak" i usporediti sa radom u mljekari, pod krovom.

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.