Oni drugi neka i dalje slave dan "svoje" države - 29. studenog.
Dan hrvatske državnosti
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Dan hrvatske državnosti
Domoljubni Hrvati i Hrvatice, sretan vam Dan hrvatske državnosti !
http://hakave.org/index.php?option=com_ ... &Itemid=81
Re: Dan hrvatske državnosti
Ako je išto trebalo ostat onda je ovo trebao ostat DAN DRŽAVNOSTI, to je bio tako dobro prihvaćen dan da ga ni jedan od poslije ustanovljenih nemože dostić, meni osobno najmiliji, na današnji dan 1990, ljudi su se spontano, bez ikakvog ranijeg planiranja ujutro uz kavu kod Željke na terasi počeli dogovarat da ispeču janje kod škole i proslave prvo zasjedanje Hrvatskog Sabora u Zagrebu, ali kad su se počeli skupljat novci za janje vidjelo se da će jedno biti malo pa dvoje, pa troje a na kraju peklo se čini mi se 8 ili 10 janjaca, zvonila su crkvena zvona, ljudi su išli sa svih strana na svečanu misu u Drežnik na kojoj smo pjevali svečani Tebe Boga hvalimo, a kad smo na kraju pjevali Lijepa Naša, suprotno pravilima vlč. Bogović naredio mi je da zvonim u sva zvona. Poslije mise uslijedilo je veliko narodno veselje na školskom igralištu, došli su svirači iz Slunja a veselje se nastavilo do duboko u noć u Vatrogasnom domu. Isvake godine poslije toga, naravno u ratu smo slavili tamo di smo bili u progonstvu al po povratku opet je to bio daleko najveći i najbolje prihvaćen blagdan. Ako je išto trebalo ostavit onda je ovo trebao ostati DAN DRŽAVNOSTI.
Ja se pridružujem čestitki Starog G(r)ada i svima čestitam DAN DRŽAVNOSTI
Ja se pridružujem čestitki Starog G(r)ada i svima čestitam DAN DRŽAVNOSTI
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.