Kuda mi to srljamo?

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
Odgovori
Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Kuda mi to srljamo?

Post Postao/la Stari G(r)ad » 28 lis 2011, 11:07

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Kuda mi to srljamo?

Post Postao/la palivatra » 28 lis 2011, 12:35

Živiš li ti u Hrvatskoj?
Ako je Evropa tako,,bljak,,uvjeren sam da da! :o

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 28 lis 2011, 13:11

Naravno da živim u Hrvatskoj.
Nije Europa tako "bljak" ako o njoj slušaš iz "naših" medija. U jednom članku sam naveo kako je i Jugoslavija bila dobra - za neke, a neki drugi (Hrvati) su morali iz nje bježati, nisu smjeli reći da su Hrvati, nisu smjeli pjevati domoljubne pjesme, pa čak niti one koje nisu ni na koji način bilo koga vrijeđale.
Europa (možda) ne će biti tako brutalna u gušenju nacionalnih osjećaja, ali će to učiniti profinjeno ali učinkovito, gurajući neke nama tuđe jezike u službenu uporabu, kao što se već čini u firmama u kojima stranci imaju udio ili čak većinski udio. Kad bi kojim slučajem i ušli u tu zlokobnu tvorevinu, što misliš koga će zapošljavati strani vlasnici firmi? Hoće li to biti domaći ljudi ili oni iz država čiji vlasnici upravljaju firmama?
Budući da dosta slušam radio i analiziram program, mogu reći da je eter kod nas prezagađen engleštinom. Neke stanice 24 sata drndaju engleske pjesme. To ima jak utjecaj na djecu i mlade od kojih se neki stide govoriti hrvatski. to se ogleda i u tome što ima puno iskrivljenih anglizama u govoru mladih, a što je još gore, takav govor prodire masovno u takozvane hrvatske slobodne medije i širi se poput kuge.
Ljudi kod nas kad gledaju Europu i razvijeni Zapad, gledaju samo ekonomsku stranu. Nitko ne zna niti pita kako ti naši ljudi tamo žive. Nitko (ili malo tko) ne zna da ljudi tamo žive da bi radili, a ne rade da bi živjeli. Kakav je to život u kojem samo radiš, kao stoka i nemaš vremena pročitati knjigu, otići u kazalište ili se podružiti s ljudima? Zašto se naši ljudi vesele kad iz Domovine dođe netko zabaviti ih? Zato što su im duše žedne!

Pametni ljudi vide stvari malo šire, dublje i dalje i zato sam ja zahvalan Bogu što imamo portal Hrvatskog kulturnog vijeća na kojem pišu pametni ljudi koji vole svoju Domovinu i zabrinuti su za budućnost svoje djece. Svima toplo preporučam da ne bleje u TV kao ovce, već da čitaju, pa makar i http://www.hkv.hr

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 09 stu 2011, 11:59

Evo još jednog primjera "blagostanja" koje nas očekuje u Uniji.

:arrow: http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/hrva ... 37985.html

Evo i jednog dobrog razmišljanja koje sadrži i neke kritičke stavove koje je dobro znati (mislim na pravaške stranke i HRAST).
:arrow: http://www.dnevno.hr/vijesti/izbori_201 ... 36309.html

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 10 stu 2011, 11:12

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.