Ja ću svoj glas dati ovim ljudima
Re: Ja ću svoj glas dati ovim ljudima
Čuj Stari G(r)ade, meni se čini da ti imaš nekog debelog razloga da toliko odgovaraš ljude od ulaska Hrvatske u EU, il si lažni invalid (kao uostalom velika većina ovih) il se bojiš da ćeš izgubit neki položaj il će ti presušit izvor kakvog lopovluka il... jer drugčije se nemože objasnit to. Što se tiče odnosa sa Srbijom, po meni bi bilo kud i kamo pametnije, umjesto ovih besmislenih tužbi i gluposti ko je koga prvi, ko je kome više ućerao... a znaš i sam koliko sve to košta, i na kraju opet nema ni govora o nekoj pravdi, onaj zločinac npr. nakon 10 ili 20 godina što ga love i opet par godina suđenja, dobije recimo 5 godina zatvora
i već nakon možda godinu ili 2 puste ga van, i gdje je tu pravda, to je čista politika, uvjeren sam da i suđenje Gotovini ovisi isključivo o Hrvatskoj politici, i kakva bude politička volja tako će biti i osuđen. Ja mislim da bi za Hrvatsku bilo pametnije da se sastavi jedna deklaracija o Srbiji i da se u njoj napiše i izruži Srbe za sva zla koja su nam nanjeli kroz povjest, pa ako treba i nabrojiti sve slučajeve pojedinačno i popljuvat ih i izružiti i da se ta deklaracija ako treba čita svake godine recimo na neki državni praznik,i to bi bilo daleko daleko jeftinije od ovih gluposti što sad imamo. Pustiti ekonomistima da slobodno vode ekonomiju i trgovce da trguju koliko god više mogu i povoljnom politikom uvoza i izvoza poticati ih. Kakve veze ima to što trguju sa Srbijom, zar njihov novac manje vrijedi? Pada mi na um jedan slučaj iz Francuske kad je onaj kralj uveo porez na javne zahode (ili je uveo plaćanje korištenja, neznam baš točno) i sad Francuzi se počmu sprdat i izrugivat toj odluci kralja, i jednom dođe kraljev sin kod oca (Kralja) i počme mu prebacivat zašto je uveo tu odluku, pa kako ga nije sramota da Kralj ubire taj smrdljivi novac od WC-a... a pred Kraljem je upravo stajao pun sanduk tog novca ubranog od korištenja WC-a, Kralj zagrabi šaku novca iz onog sanduka, gurne ga sinu pod nos i upita - Dal smrdi

- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

E, moj Branko - krivo ti se čini. Nisam ja ništa od toga što si naveo, ja samo želim pružiti informacije vama koji živite u informacijskoj blokadi. Ima te blokade i u Zagrebu (ovo je dokaz:
http://www.hkv.hr/izdvojeno/reportae/os ... hrt-a.html) , ali ipak ima ponešto medija na kojima se probiju i drukčije informacije od onih koje gledate na TV. Jedan od medija je internet i portali kao što su http://www.hkv.hr, http://www.uhd91.com, www.hrsvijet.net itd.
Nisam ja protiv ekonomske suradnje s bilo kime, pod uvjetom da mi ne trpimo štetu i da ostanemo svoji na svome, da ne ulazimo u političke saveze - ali nisam niti za suradnju po svaku cijenu.
Čudi me da ti kao deklarirani vjernik i katolik iznosiš taj francuski primjer kao ogledni. Po toj logici koji novac smrdi, a koji ne smrdi bi se lako zaključilo da ne smrdi niti novac koji se dobije od trgovine drogom. Globalni problem je što bezdušnici i banke nameću novac kao boga umjesto Boga. Novac je najveće zlo i generator sveg zla. Dobro je kad zdravi ljudi kontroliraju novac, ali kad novac preuzme kontrolu, onda ljudi više nisu zdravi.
Nisam ja protiv ekonomske suradnje s bilo kime, pod uvjetom da mi ne trpimo štetu i da ostanemo svoji na svome, da ne ulazimo u političke saveze - ali nisam niti za suradnju po svaku cijenu.
Čudi me da ti kao deklarirani vjernik i katolik iznosiš taj francuski primjer kao ogledni. Po toj logici koji novac smrdi, a koji ne smrdi bi se lako zaključilo da ne smrdi niti novac koji se dobije od trgovine drogom. Globalni problem je što bezdušnici i banke nameću novac kao boga umjesto Boga. Novac je najveće zlo i generator sveg zla. Dobro je kad zdravi ljudi kontroliraju novac, ali kad novac preuzme kontrolu, onda ljudi više nisu zdravi.
Nije mi jasno zašto odmah polaziš od te činjenice da sam deklarirani vjernik, i ne samo da sam deklarirani, ja sam i uvjereni vjernik, al mi nije jasni kakve veze ima to sa ovim ovdje i lopovlukom koji se sustavno radi već 20 godina u Hrvatskoj, zar bi se ja, zbog toga što sam vjernik, trebao posuti pepelom po glavi i žmirit i šutit o svemu i biti sretan što imam Hrvatsku, a nema veze što "Hrvatine" sa rukom na srcu kradu gdje god stignu, na to bi valjda trebao šutit il nedaj bože poželit nekoga da uvede malo reda. Iskreno se nadam da kad uđemo u EU, ipak će nam barem za nijansu biti bolje i ako ništa barem neće biti granica i moći ćemo slobodno putovati (ko ima love) bez granica, a to će i za turizam puno značit
Baš tako!Bojim se dobiti žulj na mozgu.
Priznajem,tvoje linkove ni ne otvaram,tvoje postove čitam ofrlje.Dovoljno mi je par redaka da me tvoj stav odbije.Možda i nije baš dijametralno suprotan,ali mi se a priori čini suprotan.Tvoj stav da svi učesnici ovog foruma dobivaju informacije samo iz medija kao što je tv,dnevni tisak,etc.je nekako uvredljiv.Potrebu da čitam ono što ti čitaš nemam apsolutno nikakvu.,zato još jednom- enjoy your film! 
ryan je napisao/la:Baš tako!Bojim se dobiti žulj na mozgu.Priznajem,tvoje linkove ni ne otvaram,tvoje postove čitam ofrlje.Dovoljno mi je par redaka da me tvoj stav odbije.Možda i nije baš dijametralno suprotan,ali mi se a priori čini suprotan.Tvoj stav da svi učesnici ovog foruma dobivaju informacije samo iz medija kao što je tv,dnevni tisak,etc.je nekako uvredljiv.Potrebu da čitam ono što ti čitaš nemam apsolutno nikakvu.,zato još jednom- enjoy your film!
ups,ovo je odgovor SGradu,ne branku!
Unatoč svim problemima u kojima se HDZ našao, unatoč blatu u koje je stranku uvalio dr. Ivo i još neki, unatoč svim aferama koje ih tresu, moje skromno mišljenje je da je od datih opcija HDZ ipak najbolja opcija. Naravno da to treba biti na neki način nova snaga, nova profilirana ekipa, treba redove očistiti od lopovluka i treba Jadranki dati šansu. Je da mi baš nekad ide na živce svojim "djetinjastim" ponašanjem, plesanjem i tim glupostima u ovako bremenitim vremenima, treba se jednostavno uozbiljiti, reći jasno i glasno "da, imamo problema, kriza je itd., ali borimo se i idemo dalje". Mislim da je ona dosta čista od tih afera. "Kukuriku" nikako, ajde još bih ja onu Pusićku nekako i prožvakao, ali brate kad vidim Milanovića i njegovu facu i onog Čačića, a podne mi je. Bit će teško, ali što ćeš, to je politika.
Nije francuski kralj nego rimski car vespazijani njegov sin Tit. Prica je iz kinjige dvanaest rimskih careva Gaja Svetonija Tarkvila.Pada mi na um jedan slučaj iz Francuske kad je onaj kralj uveo porez na javne zahode (ili je uveo plaćanje korištenja, neznam baš točno) i sad Francuzi se počmu sprdat i izrugivat toj odluci kralja, i jednom dođe kraljev sin kod oca (Kralja) i počme mu prebacivat zašto je uveo tu odluku, pa kako ga nije sramota da Kralj ubire taj smrdljivi novac od WC-a... a pred Kraljem je upravo stajao pun sanduk tog novca ubranog od korištenja WC-a, Kralj zagrabi šaku novca iz onog sanduka, gurne ga sinu pod nos i upita - Dal smrdi
Pecunia non olet. – Novac ne smrdi. ||| car Vespazijan svome sinu Titu
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Branko, to što sam naveo u vezi tvoje deklariranosti kao vjernika se ne odnosi na lopovluk koji svatko umno zdrav treba osuditi, već se odnosi na tvoju usporedbu novca koji smrdi ili ne smrdi!
Rajka, ne moram se ja tebi sviđati niti očekujem da ti razmišljaš kao ja. Volio bih da izneseš svoje stavove, kao i ostali, pa da razvijemo argumentiran razgovor. Svoj zaključak da ste vi koji živite u općini Rakovica u informacijskoj blokadi temeljim na razgovoru s nekim ljudima od kojih sam čuo kako mi ne možemo živjeti bez Unije i slično. Pitam se jesmo li mi sad u Uniji i kako uopće možemo preživjeti bez te bajne Unije??? Ne treba imati previše soli u glavi pa da se zaključi odakle takav stav ljudi. Kad sam pitao jesu li čuli za neke stranke i pokrete koji se ne spominju na TV - svi su me blijedo gledali. Po reakcijama na ovom forumu vidim da situacija nije ništa bolja - sviđalo se to nekome ili ne.
Što se tiče Geronimovog komentara, s njim se djelomično slažem. Na žalost, današnji HDZ nije onaj Tuđmanov HDZ koji je stvorio državu, već je partija u kojoj je isplivalo lopovsko komunističko-kamenjarsko smeće. On onog "demokratska" nije ostalo ni "D", jer je Kanader postavio stvari kako su se postavljale za vrijeme vladanja kadrova iz Kumrovečke škole. Na žalost, malo ljudi vidi kud nas Kosorica vodi, a ako nas ne daj Bože tamo i odvede, jao nama i našoj djeci.
Što se tiče mogućnosti putovanja koje spominje Branko, bojim se da će uglavnom bogataši iz zapadnih bogatih zemalja putovati k nama a mi ćemo im biti sluge za sitnu crkavicu, od koje ćemo si teško moći priuštiti putovanja iako ne ćemo imati prepreka u obliku državnih granica. Uostalom, neka se svatko zapita koliko dana godišnjeg odmora na moru si može priuštiti i koje poslove rade naši ljudi preko sezone na moru?? To vam je dobar ogledni primjer "bajne Europske budućnosti" - sviđalo se to nekom ili ne.
Rajka, ne moram se ja tebi sviđati niti očekujem da ti razmišljaš kao ja. Volio bih da izneseš svoje stavove, kao i ostali, pa da razvijemo argumentiran razgovor. Svoj zaključak da ste vi koji živite u općini Rakovica u informacijskoj blokadi temeljim na razgovoru s nekim ljudima od kojih sam čuo kako mi ne možemo živjeti bez Unije i slično. Pitam se jesmo li mi sad u Uniji i kako uopće možemo preživjeti bez te bajne Unije??? Ne treba imati previše soli u glavi pa da se zaključi odakle takav stav ljudi. Kad sam pitao jesu li čuli za neke stranke i pokrete koji se ne spominju na TV - svi su me blijedo gledali. Po reakcijama na ovom forumu vidim da situacija nije ništa bolja - sviđalo se to nekome ili ne.
Što se tiče Geronimovog komentara, s njim se djelomično slažem. Na žalost, današnji HDZ nije onaj Tuđmanov HDZ koji je stvorio državu, već je partija u kojoj je isplivalo lopovsko komunističko-kamenjarsko smeće. On onog "demokratska" nije ostalo ni "D", jer je Kanader postavio stvari kako su se postavljale za vrijeme vladanja kadrova iz Kumrovečke škole. Na žalost, malo ljudi vidi kud nas Kosorica vodi, a ako nas ne daj Bože tamo i odvede, jao nama i našoj djeci.
Što se tiče mogućnosti putovanja koje spominje Branko, bojim se da će uglavnom bogataši iz zapadnih bogatih zemalja putovati k nama a mi ćemo im biti sluge za sitnu crkavicu, od koje ćemo si teško moći priuštiti putovanja iako ne ćemo imati prepreka u obliku državnih granica. Uostalom, neka se svatko zapita koliko dana godišnjeg odmora na moru si može priuštiti i koje poslove rade naši ljudi preko sezone na moru?? To vam je dobar ogledni primjer "bajne Europske budućnosti" - sviđalo se to nekom ili ne.
Kao da je Tudjmanov kradeze bio posteniji od Sanaderovog. Kolike su samo torbe iz inozemstva dolazile i koliko ih je pojeo mrak raznih novobogatasa. A tek razmjena dinara za marke u hercegovini kad su vozaci slepera s dinarima preko noci postajali vlasnici mljekara.Na žalost, današnji HDZ nije onaj Tuđmanov HDZ koji je stvorio državu, već je partija u kojoj je isplivalo lopovsko komunističko-kamenjarsko smeće.
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Tuđmanov "kradeze" je bio pun komunista koji su promijenili košulje iz razloga da spase svoje guzice i da se prikriju i čekaju priliku kad bi opet mogli krasti. Dobro su zapamtili onu Jože Broza: "snađi se druže" = ukradi gdje stigneš, a to je većina provodila u firmama gdje su radili. Malo koji od tih je bio u partiji iz ideološkoih razloga. Većina je bila zbog želje za vlašću, povlasticama i novcem. To su "odlike" ljudi odgojenih u okolini bez moralnih načela.
Za aferu marke-dinari-mljekara ne može se kriviti Tuđmana, već gologuze kamenjarce koji su u tadašnji HDZ ušli iz interesa a ne iz domoljubnih pobuda, kao i glupe Bosance koji nisu ni tada niti sada vidjeli dalje od nosa. Takvo im je bilo i vodstvo koje je zbog političke sljepoće sukrivac za pokolj u Srebrenici i žepi koji su počinili Srbi i u čijim stihovima neki u Hrvatskoj i danas uživaju.
Tuđman, niti da je imao sto glava i tisuću ruku nije mogao nadzirati sve komunjare, lopove i bivše udbaše koji su se okupili oko njega. Dio njih je namjerno držao oko sebe da ih ima pod nadzorom, ali opet, nije ih mogao nadzirati sve.
Oni koji "pušu u rog" "poštenim" neokomunistima (SDP-ovcima) ili namjerno zaboravljaju, prešućuju ili ne spominju "plavi vlak" i 8% nacionalnog dohotka koji su Srbi muzli dok su vladali oci današnjih "poštenih". Baš me zanima daju li takvi na sva zvona nepodopštine i greške vlastite djece??
Ja takve svrstavam u one koji ne vole Hrvatsku i ne smatraju je svojom Domovinom.
Za aferu marke-dinari-mljekara ne može se kriviti Tuđmana, već gologuze kamenjarce koji su u tadašnji HDZ ušli iz interesa a ne iz domoljubnih pobuda, kao i glupe Bosance koji nisu ni tada niti sada vidjeli dalje od nosa. Takvo im je bilo i vodstvo koje je zbog političke sljepoće sukrivac za pokolj u Srebrenici i žepi koji su počinili Srbi i u čijim stihovima neki u Hrvatskoj i danas uživaju.
Tuđman, niti da je imao sto glava i tisuću ruku nije mogao nadzirati sve komunjare, lopove i bivše udbaše koji su se okupili oko njega. Dio njih je namjerno držao oko sebe da ih ima pod nadzorom, ali opet, nije ih mogao nadzirati sve.
Oni koji "pušu u rog" "poštenim" neokomunistima (SDP-ovcima) ili namjerno zaboravljaju, prešućuju ili ne spominju "plavi vlak" i 8% nacionalnog dohotka koji su Srbi muzli dok su vladali oci današnjih "poštenih". Baš me zanima daju li takvi na sva zvona nepodopštine i greške vlastite djece??
Ja takve svrstavam u one koji ne vole Hrvatsku i ne smatraju je svojom Domovinom.
Zanimljivo je ovo za slušat (čitat), baš ti to lijepo objašnjavaš, znači za sva zla ovog svijeta krivi su ti komunisti, a nije vrag da je i Sanader bio komunista, sad si baš nešto mislim, pa on je bio u sjemeništu i kanio je biti svećenik, a kako je onda bio komunista, bože mi prosti pa nisam čuo još da je bilo i svećenika komunista, svašta, a gledam jutros pa i Jarnjak ide na sud, pa onaj neki Maček, Polančec... pato ispada da su sve sami komunisti bili na vlasti, a mi cjelo vrijeme mislili HDZ

- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Ne znam jesu li za sve zlo ovog svijeta krivi komunisti, ali znam da su krivi za ovo što nam se danas događa a sutra sprema. Nije nužno da netko bude u partiji da bi bio komunist. Gori su oni koji su komunisti u glavi. Naravno, ne mislim na one sljedbenike ideje komunizma, već na one "praktične - snađi se druže" komuniste. Da bi čovjek to shvatio, mora malo dublje ući u povijest od početka 20. stoljeća do danas. Može se nešto naučiti i iz one povijesti prije navedene. Opet ću te uputiti na film "Hrvati i Srbi" u kojem je sažeta povijest naših nevolja.
Među onim "sjemenom" koje ide u sjemenište se nađe i sjemena od korova. Pričao mi je jedan prijatelj o jednom "slučaju" s kamenjara koji je isto tako krenuo u školu za svećenika, a završio u Partiji i na kraju "svijetle karijere" optužen i osuđen za lopovluk u firmi gdje je radio.
Na žalost, ne idu u sjemenište samo oni koji su pozvani od viših sila, već idu mnogi gologuzi da bi došli do gaća.
Ne znam kako bih ti objasnio što je to HDZ ili bilo koja stranka na našoj političkoj sceni. U glavama svih tih ljudi je duboko ukorijenjena ideologija "snađi se druže", a jedan od dokaza za to je 'stranačka stega'. U jednoj istinski demokratskoj stranci takvo što ne postoji. HDZ, kao i druge 'stranke' su organizirane po principu piramide ili kasta, gdje ima jedan ili nekoliko ljudi na vrhu koji kroji politiku, a oni prema dolje klimaju glavama i plaćaju članarinu.
Evo, vidi samo koliki utjecaj na državnu politiku ima HDZ iz naše općine. Nikakav. Samo plaćaju članarinu i imaju vlast na lokalnoj razini. Tako ti je i u "ko-ko-da" partiji i u ostalim "krdima".
Evo ti još malo materijala, pa pročitaj, možda ti bude jasnije:
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=351
Ako je ovo istina, onda to potkrepljuje moju opservaciju o komunistima u HDZ-u, jer samo "drugovi" se udružuju u nevolji. Najveći "biser" im je Jurčić.
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... a&Itemid=9
Među onim "sjemenom" koje ide u sjemenište se nađe i sjemena od korova. Pričao mi je jedan prijatelj o jednom "slučaju" s kamenjara koji je isto tako krenuo u školu za svećenika, a završio u Partiji i na kraju "svijetle karijere" optužen i osuđen za lopovluk u firmi gdje je radio.
Na žalost, ne idu u sjemenište samo oni koji su pozvani od viših sila, već idu mnogi gologuzi da bi došli do gaća.
Ne znam kako bih ti objasnio što je to HDZ ili bilo koja stranka na našoj političkoj sceni. U glavama svih tih ljudi je duboko ukorijenjena ideologija "snađi se druže", a jedan od dokaza za to je 'stranačka stega'. U jednoj istinski demokratskoj stranci takvo što ne postoji. HDZ, kao i druge 'stranke' su organizirane po principu piramide ili kasta, gdje ima jedan ili nekoliko ljudi na vrhu koji kroji politiku, a oni prema dolje klimaju glavama i plaćaju članarinu.
Evo, vidi samo koliki utjecaj na državnu politiku ima HDZ iz naše općine. Nikakav. Samo plaćaju članarinu i imaju vlast na lokalnoj razini. Tako ti je i u "ko-ko-da" partiji i u ostalim "krdima".
Evo ti još malo materijala, pa pročitaj, možda ti bude jasnije:
Ako je ovo istina, onda to potkrepljuje moju opservaciju o komunistima u HDZ-u, jer samo "drugovi" se udružuju u nevolji. Najveći "biser" im je Jurčić.
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.