rakovacki forum

Teme isključivo vezane uz rakovački kraj
Odgovori
ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: rakovacki forum

Post Postao/la ursel » 16 lis 2011, 14:33

Sinisa je napisao/la:
ursel je napisao/la:Nije lose da im se malo vjeruje.....
Vjera se obično definira kao uvjerenje u istinu neke tvrdnje bez njene provjere. Prema tome, to je subjektivno duhovno tumačenje ishoda percepcije, vlastitog razmišljanja ili komunikacije.

Vjera je u praksi vrlo korisna jer u svakodnevnom životu vjerujemo u više stvari nego što se čini. Ljudi vjeruju u poruke, ideje, djelotvornost, ljubav, druge ljude i namjere, kao i u mnoge druge vjerovatne ili nevjerovatne događaje
.
Ja mislim kako je vjera jedna a religije su razlicite. Ono sto je bio problem je trazenje razlicitosti a ne slicnosti.
quote]
Doseljenje pravoslavaca u hrvatske krajeve

U Hrvatsku je od vremena tursko-hrvatskih ratova u 16. st. doselio određeni broj pravoslavne populacije koja je apsolutno u najvećem dijelu bila vlaškog podrijetla odnosno radilo se o pravoslavnim Vlasima. Useljenici srpskog podrijetla imali su neznatan udio u useljeničkoj pravoslavnoj populaciji u Hrvatskoj. Dio pravoslavnih Vlaha je s vremenom kroatiziran odnosno postao je dijelom hrvatskog političkog naroda, bilo da su postali pripadnicima Grkokatoličke crkve, bilo da su ostali pripadnicima dvjema pravoslavnih Crkvi u Hrvatskoj, dalmatinske pravoslavne Crkve i pravoslavne Crkve koja je bila vezana za metropoliju u Srijemskim Karlovcima, zadužena za sjevernu Hrvatsku odnosno za Zagreb, Slavoniju i Srijem gdje je bilo pravoslavnih vjernika. Onaj dio pravoslavnih Vlaha koji je od njemačkog imperatora Habsburške Monarhije i titularnog kralja Hrvatske naseljen u “Vojnu krajinu”, koja je predstavljala teritorij izuzet iz političkog teritorija Hrvatske, nije kroatiziran nego je od strane imperatora i velikomađarskog režima huškan da se šovinistički odnosi prema hrvatskoj katoličkoj većini kako bi hrvatski narod ostao podijeljen, čime je stvoren instrument gušenja hrvatskog otpora mađarima.Za bana u Hrvatskoj imenovan je 1883. pouzdanik Beča Mađar Khuen Hedervary.

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 16 lis 2011, 14:46

Mislim da je ovo pogresna strana na Forumu je Rakovacki forum bi trebao biti nesto radosno za sve iz Opcine Rakovica ali jos samo jedan prilog u svezi Nacionalnosti i Krscanske .vjerske opredjeljenosti.
Pravoslavlje

.Pravoslavlje (grčki Ορθοδοξία - pravovjerje) je prijevod grčke riječi ortodoksia. To je slavenski prijevod s kraja srednjeg vijeka. On je u biti tačan, ali bi bilo ispravnije koristiti riječ pravovjerje ili još bolje ortodoksija.Pravoslavlje je jedno od ogranaka kršćanstva. Korijeni pravoslavlja sežu u početke kršćanstva. Formira se u istočnom dijelu Rimskog carstva. Ono je specifičan oblik kršćanstva nastao u okrilju grčke crkve.

Pravoslavlje se manifestira kroz učenje Pravoslavne crkve.(bez nacinaliteta)

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 18 lis 2011, 09:59

Moje je mišljenje da forum treba biti raznolik po temama, a ne samo i isključivo za zabavu. Treba poticati ljude da se javljaju i komentiraju, da iznose svoje stavove i mišljenja, da pitaju i da kroz sve to uče. Zabave i "zabave" imamo i previše na ovim divljim televizijama. Ovom narodu fali kulture, obrazovanja i ozbiljnih tema koje su vezane za životne probleme.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 18 lis 2011, 15:22

Stari G(r)ad je napisao/la:Moje je mišljenje da forum treba biti raznolik po temama, a ne samo i isključivo za zabavu. Treba poticati ljude da se javljaju i komentiraju, da iznose svoje stavove i mišljenja, da pitaju i da kroz sve to uče. Zabave i "zabave" imamo i previše na ovim divljim televizijama. Ovom narodu fali kulture, obrazovanja i ozbiljnih tema koje su vezane za životne probleme.
U toj šarolikosti,ti si mene zeznul,napisa si nešto protiv neke ženske a Branko mislio da sam ja to napisao pa navalijo name! :--b
No,to smo riješili,valjda(sjećaš se toga,reko je da je ista osoba ugledan član društva)!
No nisi ti kriv,on je bija poČETNIK pa se nije snašao na forumu! :D
Zadnja izmjena: palivatra, dana/u 19 lis 2011, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 19 lis 2011, 10:57

Ne sjećam se što, kad i protiv koga sam (ako uopće jesam??) to napisao. Možeš li pronaći to, pa da vidim?

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 19 lis 2011, 14:27

Stari G(r)ad je napisao/la:Ne sjećam se što, kad i protiv koga sam (ako uopće jesam??) to napisao. Možeš li pronaći to, pa da vidim?
Ma nije bitno!
Znam samo da se radilo o nekoj osobi a kasnije,on reče"Joj pa to nisi napisao ti,nego on!"

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 19 lis 2011, 22:07

Nemoj napadat čovjekea bez veze, to je napisao onaj komu si ili dao komp ili dopustio da se logiravna tvoje ime, a znaš dobro komu si to dozvolio, (znam i ja) al ajd molim te nemoj sad započimat temu o tome jer je besmisleno o tome uopće i pričat, samo je vrlo ružno da se ta osoba služi tim stvarima a nema muda pa reć to sam ja, name baca kuku i motiku u tvoje ime a onda se opet povlači

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 20 lis 2011, 13:21

branko je napisao/la:Nemoj napadat čovjekea bez veze, to je napisao onaj komu si ili dao komp ili dopustio da se logiravna tvoje ime, a znaš dobro komu si to dozvolio, (znam i ja) al ajd molim te nemoj sad započimat temu o tome jer je besmisleno o tome uopće i pričat, samo je vrlo ružno da se ta osoba služi tim stvarima a nema muda pa reć to sam ja, name baca kuku i motiku u tvoje ime a onda se opet povlači
Ne napadam, :D Ta zašto bi,čovjek je pametan i gušt ga je čitati!Samo spominjem nešto što sam čitao!A i to je nebitno!Bilo i pasalo!
Nema potrebe za svađom!

job
Pisaća mašina
Pisaća mašina

Post Postao/la job » 20 lis 2011, 14:21

Decki ajde pazimo da se ponovno neudaljimo sa ovog foruma.
Ovdje ima dosta otvorenih stranica npr. Politika, Vodoobskrba, sta ima novoga
tko je za EU a tko nije........... :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: zatim
imamo mogucnost novu temu otvorit.....

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 21 lis 2011, 13:29

job je napisao/la:Decki ajde pazimo da se ponovno neudaljimo sa ovog foruma.
Ovdje ima dosta otvorenih stranica npr. Politika, Vodoobskrba, sta ima novoga
tko je za EU a tko nije........... :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: zatim
imamo mogucnost novu temu otvorit.....
Palac gore!
Ja nisam psiholog iako sam ju studirao kao popratni predmet ali ovdje je nešto bedasto!Kod nekih!Na svim forumima na kojima sam dosad bio(a sve manje bivam,zasićen sam virtualom,više je to bilo iz dosade,posao mi takav,,,,navali raditi dvi ure a onda jednu nemaš ča delat, pa ubijaš vrime)
je pravilo da smo ,"unknovn person" i odavanje privatnih podataka je čak zakonski kažnjivo a na forumima se za to daje trajni ban!Na ozbiljnim forumima!I čak se može tužit onog koji sa tim ide van!Ovdje jedna osoba na tome inzistira a samo je svima drugima jasno,tko je isti!Nitko nikog drugog nezna niti nam je to bitno!Bitno je što tko piše!Pisano je važno i to se komentira!Zašto se neki novinari kriju iza pseudonima?Imaju razlog!Sebe štite!
Bilo da pišu istinu ili lažu!Meni se desilo da sam pisao protiv sotonista i prijetili su mi"Doći ćemo ti na vrata!"U principu nisam strašljiv,no neda mi se tabanat sa nekim,iako i za to imam asa u rukavu,ta trenirao sam jedan poznati borilački sport!I desilo mi se da mi prete Srbi sa "Krajina Force" jer sam nekima pisao "u brke" tko su i kakvi su!Dakle,virtuala je jedno a zaštita privatnosti je drugo!Pa pametan čovjek ne vozi 150 na sat tamo gdje je propis 60!Čuvaš sebe!
A kopanje po nekom,po njegovom "back graundu" mi se gadi!Jer,svi mi imamo prljavog veša!Da se tu svašta iskopati!
Biti baba,čeprkati po prošlosti nečijoj,bila kakva bila,nije odlika dobrog čovjeka!
Evo,čitam upravo knjigu Zdravka Tomca"Obraćenje"(nabavi ju,,dobra je ali malo preopširna) ,čovjek jasno kaže"Bio sam uvjereni Komunist,odbacio sam to i postao Katolik jer sam shvatio da je Komunizam zabluda!"
Tko ima pravo osuditi takvog čovjeka?
Ja mu se divim!
Meni je gušt čitati tebe,starog g(r)ada,ursela i još neke jer od vas mogu nešto naučiti!
Branka kad piše o našem kraju!Sinišu!
Držimo se toga!
Pa bu sve ka Bog!

job
Pisaća mašina
Pisaća mašina

Post Postao/la job » 01 stu 2011, 09:33

Hallo Hallo
Gdje ste Senka. Ryhan, Tito, lipovcan, seliste, itd :idea: :idea: :idea: :idea:

Sta ima novog :?:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 11 stu 2011, 15:05

Alo, ljudi, pa gdje nam je urselinka, nema je već par dana, da joj se nije što dogodilo :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

TITO
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la TITO » 11 stu 2011, 17:16

job je napisao/la:Hallo Hallo
Gdje ste Senka. Ryhan, Tito, lipovcan, seliste, itd :idea: :idea: :idea: :idea:

Sta ima novog :?:
:--har pozdrav svima ,,,uvjek prisutan :roll:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 12 stu 2011, 10:33

Sad sam već zabrinut, otišla bez pozdrava i ikakve najave, zna li ko što je sa urselinkom :? :?: :?: :?:

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 12 stu 2011, 10:59

branko je napisao/la:Sad sam već zabrinut, otišla bez pozdrava i ikakve najave, zna li ko što je sa urselinkom :? :?: :?: :?:
Ajd što brineš, ljudi u Švicarskoj rade i gledaju svoja posla :D

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.