Aktualna događanja u našem kraju
-
palivatra
- Pisac meraklija

branko je napisao/la:Danas je umro Ivan Hodak iz Smoljanca (Iva Tkani) r.1939. koliko znam nije imao nikog svog, il možda je a da ja neznam, sahrana će biti u srijedu, neznam još u koliko sati

Samo ti piši,,tko je umro,,tko se ženi ,,itd!
Ima nas koji smo daleko od svog kraja a volimo znat!

-
branko
- Pisac meraklija

Ispravak netočnog navoda, taj Iva nije bio iz Smoljanca nego iz Poljanka, a pošto je bio oženjen nekom Bosankom čini mi se negdje dolje blizu Sarajeva i ima s njom 2 djece al razveli se još prije i on je živio sam na Mukinjama pa su ga pokapali Smoljančani, ja sam mislio da je iz Smoljanca.
-
branko
- Pisac meraklija

Prije sat vremena za vrijeme mise stigla je tužna vijest da je u Jezercu nakon duge i teške bolesti umrla Ankica Jakovljević rođ.Hodak, žena od pokojnog Eđe, sestra od Miroslava.
Rođena je u Čatrnji 1962. Sahrana će vjerovatno biti u Vagancu a pretpostavljam da ćeju dopeljati u našu mrtvačnicu.
-
branko
- Pisac meraklija

Sprovod pok. Ankice bit će sutra, pošto u Vagancu nema mrtvačnice čuvanje je u mrtvačnici u Drežniku i odavde će krenut i sprovod, sutra u 15,30 autima na Vaganac a u 16 će biti misa i zatim sprovod na groblje u Vagancu.
Neka joj Gospodin bude milostiv.

-
ursel
- Pisac meraklija

Zalosno kada tako mlade osobe umiru.
Pocivala u miru Bozjem.
-
ursel
- Pisac meraklija

branco dali idete u Zagreb na docek Pape? Mislim Organisirana gruppa.
Bog
-
branko
- Pisac meraklija

Neznam zašto al nekako dolazak Svetog Oca prilično je slabo najavljivan i uglavnom mlako oglašeno ako bi neko išao da bi se organizirao autobus, tako da neidemo iz Drežnika organizirano autobusom nego ko hoće ići će privatno svak svojim autom, kako sam čuo ići će dosta svojim autima. Ja ću autom do Slunja a otud nadam se sa vjernicima iz Cetingrada jer sam čuo da kod njih ima još 5 mjesta u autobusu.
-
branko
- Pisac meraklija

Bio sam danas u Zagrebu na misi koju je predvodio Sveti Otac, iz Drežnika smo ja i Željka išli do Slunja a utud sa vjernicima iz Cetingrada, bilo nam je jako dobro i veselo, i baš mi je drago da sam se tako organizirao, u Zagrebu je bilo jako vruće al bolje i to nego da je padala kiša. Iskreno da kažem da nisam očekivao da će biti toliko ljudi, al fala Bogu, bolje da sam se tako ugodno iznenadio, tužno je to da od nas nije išlo više ljudi al što ja tu mogu, vidio sam još neke ljude od nas koji su išli svojim autima, al sve u svemu jako malo. Od svećenika iz našeg dekanata su išli svi osim Rakovačkog i Drežničkog župnika. Kući sam se vratio nešto prije 5. Bože daj da bi i ovaj posjet Svetog Oca bio plodonosan i na dobro vjernika i naše Domovine. Hvala ti Sveti Oče.

-
TITO
- Hvatač zaleta

branko je napisao/la:Bio sam danas u Zagrebu na misi koju je predvodio Sveti Otac, iz Drežnika smo ja i Željka išli do Slunja a utud sa vjernicima iz Cetingrada, bilo nam je jako dobro i veselo, i baš mi je drago da sam se tako organizirao, u Zagrebu je bilo jako vruće al bolje i to nego da je padala kiša. Iskreno da kažem da nisam očekivao da će biti toliko ljudi, al fala Bogu, bolje da sam se tako ugodno iznenadio, tužno je to da od nas nije išlo više ljudi al što ja tu mogu, vidio sam još neke ljude od nas koji su išli svojim autima, al sve u svemu jako malo. Od svećenika iz našeg dekanata su išli svi osim Rakovačkog i Drežničkog župnika. Kući sam se vratio nešto prije 5. Bože daj da bi i ovaj posjet Svetog Oca bio plodonosan i na dobro vjernika i naše Domovine. Hvala ti Sveti Oče.

bez tebe to nije moglo proci ,stvarno ljepo samo da i ti stavis kakvi slika nebi bilo lose ,,sto ima novog u gradu ,,
-
branko
- Pisac meraklija

Heh, stavljao bih ja vrlo rado slike svaki dan al nažalost nemam fotoaparat, nikako se sastat sa novcima da mogu izdvojit za aparat, a gledam na Slunjskom dekanatu Vlč. Pecić svaki dan stavi poneku sliku i svaki događaj poprati slikom, a što mogu, tako je kako je, imam još neke dugove od zimus pa dok njih najprije izversam možda bude i aparat, al ko zna, ove mi godine posao nekako slabo ide, svega 4 groba do sad a tu je slaba lova, još ni jednu grobnicu nemam naručenu a to do ove godine nije nikad bilo, izgleda da je kriza tek sad stigla do nas

-
branko
- Pisac meraklija

Jutros je umro Ilija Magdić iz Irinovca, Zvone Rojnika tata, sprovod kreće iz mrtvačnice u Rakovici na groblje u Koritima sutra u 16h
-
TITO
- Hvatač zaleta

branko je napisao/la:Jutros je umro Ilija Magdić iz Irinovca, Zvone Rojnika tata, sprovod kreće iz mrtvačnice u Rakovici na groblje u Koritima sutra u 16h
dali si bijo na sahrani,samo pisi sto ima novog kako u drezniku u okolici i jesil se pomirijo s palivatrom

-
branko
- Pisac meraklija

Bio sam na sahrani, bilo dosta ljudi (zbog Zvone), bilo loše vrijeme, svako malo padala kiša a išli autima u Korita, moš mislit kako je bilo, još je sad cesta nasuta pa se može al svejedno sam morao drugi dan prati auto. Neznam zašto ga nisu pokopali u Drežniku, bez obzira što je on to možda izručio, znaš kako kaže naš narod: Mrtvi izručuju, živi odlučuju. Kad će mu otić na grob gore, to će bit možda jednom godišnje, u ostalom otišli su iz Korita prije 40 godina i to mi nije jasno da su ga vozili gore.

-
branko
- Pisac meraklija

Danas mi u službeni i prijateljski posjet dolazi Siniša sa ovog foruma sa svojom obitelji, obići će grobove svojih predaka i razmotrit ćemo mogućnost rušenja 2 bora koji ugrožavaju grob dide Pube i babe Barice. Predviđeno je da se zadrže kod mene na kavi (i masnici ako mama speče) a poslije ako bude vremena otići ćemo na Plitvice (planiram gornja jezera obić s njima)

-
branko
- Pisac meraklija

Sutra je veliki blagdan Tjelovo, u Drežniku će biti sv. Misa i procesija u 12h. Neradni je dan i lijepo vrijeme pa mislim da će biti dosta ljudi na misi i procesiji kao i svake godine. Svećenici Riječke metropolije imaju danas svećenički dan u Bakru pa je i naš vlč. rano jutros otišao tamo a vraće se naveče.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.