odlučih otvoriti ovu temu, pa iznesite svoja mišljenja o tome zašto se nama Hrvatima događa stalna nepravda koja traje stoljećima. Ja sam puno o tome razmišljao i iznijeti ći svoje mišljenje kad ga oblikujem za objavu.
Zašto se nama Hrvatima ovo događa?
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Zašto se nama Hrvatima ovo događa?
Ponukan ovim člankom:
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... a&Itemid=9
odlučih otvoriti ovu temu, pa iznesite svoja mišljenja o tome zašto se nama Hrvatima događa stalna nepravda koja traje stoljećima. Ja sam puno o tome razmišljao i iznijeti ći svoje mišljenje kad ga oblikujem za objavu.
Re: Zašto se nama Hrvatima ovo događa?
Ja nemogu nać tko je autor teksta?Stari G(r)ad je napisao/la:Ponukan ovim člankom:http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... a&Itemid=9
Sam tekst je previše depresivan!"Ajoj majko,jadni mi!"
Koji nas je vrag natjerao da se u II svj ratu uhvatimo u kolo sa najvećim zločincom svih vremena Hitlerom?Da bi kao ,dobili državu!Pa i sam Tuđman reče,,tako nešto!Kad je komentirao razloge zašto je većina pristala uz Pavelića a samim time i Hitlera,,te Musolinija koji je odmah sebi uzeo dobar dio naše obale!Ante Pavelić je volio Hrvatsku i Hrvate ali je bez sumnje bio piun,,,
Vidiš...žena mu Židovka bila a on pristao na progon Židova!I Hrvati jesu radili zločine u II svj. ratu,od toga netreba bježati!A nismo trebali!
I jesu radili zločine nakon i za Oluje,,ni to nemožemo negirati!Da nije bilo toga,nebi bilo ni Haga i njegovog suda!Zašto su neki naši ubijali babe?
I da smo ih sve na vrijeme pohvatali i sudili(jer zločinac nema nacionalnosti) do ovoga nebi došlo!Zločinac nije moj,,ma tko on bio!
Glede depresivnog teksta,,,pa imamo državu,pobjedili smo agresore,imamo ponos!A Gotovina i par ostalih,,pa oni su žrtve ZBOG Hrvata koji su bili zločinci
a sami to nisu!Malo se ipak pitam,,,kako to da se Čermak obogatio u ratu?
Navodno prodavao gorivo Srbima!Moguće!
I legenda Bruno Bušić reče:
"... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. "
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Iz ovog razmišljanja vidim tipično razmišljanje oblikovano pisanjem "naših" medija i stalnim "drukanjem" elektroničkih medija koji su također "naši".
Ono što upada u oči svakome tko razmišlja kritički i tko poznaje povijest na ovim prostorima je to da kad "naši" mediji i svi "lijevi" koji u njima nastupaju ("desni" uglavnom nemaju za to priliku) govore o nama Hrvatima, govore tako kao da je povijest počela 1941. i pojavom NDH. To je tako zato što ti koji to i tako govore strahuju od prave istine. Skoro nikad i nigdje se ne može čuti, pročitati ili vidjeti ZAŠTO je NDH nastala i ZAŠTO smo mi Hrvati tako "krvoločni", takvi "koljači" i sve ostalo što nam pripisuju. Ovi koji drže glave u pijesku ne znaju što se događalo PRIJE nastanka NDH, a kad bi htjeli znati, onda bi saznali sve što bi trebali znati i onda bi im se otvorile oči.
Malo je onih koji znaju za teror srpskih žandara nad Hrvatima, malo je onih koji znaju za diktaturu kralja Aleksandra (tzv. "šestojanuarsku diktaturu") iako se o tome (nešto) čulo u školi, na satovima povijesti, samo su mnogi - držeći glavu u pijesku - to zaboravili, jer je lakše visiti u birtiji, slušati Užičko kolo (
) i biti zavidan svakome tko ima više "od mene", nego zaviriti u neku knjigu, i to još iz hrvatske povijesti. Upravo radi ovog navedenog smo mi i 1991. opet morali biti "koljači" i "krvoloci".
Što se tiče ubijanja baba, slušao sam priče s terena tijekom rata, gdje su ljudi doživjeli da su im smrtno stradali suborci dok su češljali teren i to od baba koje su ležale u krevetu i kad bi naši vojnici ušli u kuću, ove bi aktivirale bombu ili zapucale iz automata. Onome tko nije bio u sličnoj situaciji je to teško zamisliti. Kasnije su dečki prvo osiguravali teren tako da bi bacili bombu u kuću i onda išli unutra. Može li im itko normalan zamjeriti? Tko bi izložio svoj život opasnosti u takvoj situaciji?
Ono što je puno važnije i namjerno se ne spominje je to da su svi ti sadašnji dušebrižnici diljem bajne Europe šutjeli dok su Srbi nas ubijali. Znamo da su nam uveli sankcije na kupnju oružja da se ne bismo mogli braniti. Da bi sakrili svoju prljavu savjest, nama traže dlaku u jajetu. Ne opravdavam zločine, ali je činjenica da jedan zločin rađa drugi i to je tako u ljudskoj prirodi, tako je bilo i tako će biti. Osveta je poznata kroz cijelu ljudsku povijest.
Svi znamo kako smo mi prošli na našem terenu i što se dogodilo s našim kućama i našim starcima koji su tamo ostali, a znamo i da su to učinili "komšije" kojima je to oprošteno, a mi koji smo se branili smo sad na optuženičkoj klupi. Zar nakon svega ovoga netko još uopće može i posumnjati da mi nismo žrtve zavjere i da bismo trebali čitati nešto drugo, radi drukčijih mišljenja??!! Bože, prosvijetli ih!
Ono što upada u oči svakome tko razmišlja kritički i tko poznaje povijest na ovim prostorima je to da kad "naši" mediji i svi "lijevi" koji u njima nastupaju ("desni" uglavnom nemaju za to priliku) govore o nama Hrvatima, govore tako kao da je povijest počela 1941. i pojavom NDH. To je tako zato što ti koji to i tako govore strahuju od prave istine. Skoro nikad i nigdje se ne može čuti, pročitati ili vidjeti ZAŠTO je NDH nastala i ZAŠTO smo mi Hrvati tako "krvoločni", takvi "koljači" i sve ostalo što nam pripisuju. Ovi koji drže glave u pijesku ne znaju što se događalo PRIJE nastanka NDH, a kad bi htjeli znati, onda bi saznali sve što bi trebali znati i onda bi im se otvorile oči.
Malo je onih koji znaju za teror srpskih žandara nad Hrvatima, malo je onih koji znaju za diktaturu kralja Aleksandra (tzv. "šestojanuarsku diktaturu") iako se o tome (nešto) čulo u školi, na satovima povijesti, samo su mnogi - držeći glavu u pijesku - to zaboravili, jer je lakše visiti u birtiji, slušati Užičko kolo (
Što se tiče ubijanja baba, slušao sam priče s terena tijekom rata, gdje su ljudi doživjeli da su im smrtno stradali suborci dok su češljali teren i to od baba koje su ležale u krevetu i kad bi naši vojnici ušli u kuću, ove bi aktivirale bombu ili zapucale iz automata. Onome tko nije bio u sličnoj situaciji je to teško zamisliti. Kasnije su dečki prvo osiguravali teren tako da bi bacili bombu u kuću i onda išli unutra. Može li im itko normalan zamjeriti? Tko bi izložio svoj život opasnosti u takvoj situaciji?
Ono što je puno važnije i namjerno se ne spominje je to da su svi ti sadašnji dušebrižnici diljem bajne Europe šutjeli dok su Srbi nas ubijali. Znamo da su nam uveli sankcije na kupnju oružja da se ne bismo mogli braniti. Da bi sakrili svoju prljavu savjest, nama traže dlaku u jajetu. Ne opravdavam zločine, ali je činjenica da jedan zločin rađa drugi i to je tako u ljudskoj prirodi, tako je bilo i tako će biti. Osveta je poznata kroz cijelu ljudsku povijest.
Svi znamo kako smo mi prošli na našem terenu i što se dogodilo s našim kućama i našim starcima koji su tamo ostali, a znamo i da su to učinili "komšije" kojima je to oprošteno, a mi koji smo se branili smo sad na optuženičkoj klupi. Zar nakon svega ovoga netko još uopće može i posumnjati da mi nismo žrtve zavjere i da bismo trebali čitati nešto drugo, radi drukčijih mišljenja??!! Bože, prosvijetli ih!
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Evo još jednog članka u kojem ima zanimljivih pojedinosti:
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=347
Nema tu nikakve nepravde, radi se jednostavno o mentalitetu i nesposobnosti, a uvijek nam je netko drugi kriv.Stari G(r)ad je napisao/la:Ponukan ovim člankom:http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... a&Itemid=9
Citat Brune Bušića s ovih tvojih stranica
http://hrsvijet.net/index.php?option=co ... Itemid=112
"... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže i najgore će biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?"
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

S obzirom na dio Bušićeve rečenice "...Svak nas je stoljećima krao i potkradao..." nemamo se radi čega posebno stidjeti, jer lopova ima svuda i posvuda, a "prilika čini lopova". Dakle, mislim da nije problem u nama nego u sustavu koji omogućuje krađu bez kazne, to jest onoj Jožinoj "snađi se druže = ukradi kad god ti se pruži prilika". Toga su se revno držali komunisti, a to su nastavili i kad su promijenili košulje i ušli masovno u HDZ. Ovo što sad neki crveni pričaju kako su u HDZ-u sami lopovi, ustvari govore o svojim dojučerašnjim ideološkim drugovima.
Oni ljudi koji su uvijek živjeli pošteno i od svojih žuljeva, tako žive i danas, a oni koji su živjeli na privilegijama i potkradali i krali to čine i danas, jer ne znaju živjeti drukčije.
Da bismo se mi kao narod toga riješili, treba provesti lustraciju i maknuti s rukovodećih položaja sve crvene i njihove ideološke sljedbenike, postrožiti i provoditi kazne za lopovluk i stimulirati efektivan rad - kao u Australiji, pa ćemo onda kao društvo napredovati i biti će novaca za plaće, mirovine i sve prateće djelatnosti.
Oni ljudi koji su uvijek živjeli pošteno i od svojih žuljeva, tako žive i danas, a oni koji su živjeli na privilegijama i potkradali i krali to čine i danas, jer ne znaju živjeti drukčije.
Da bismo se mi kao narod toga riješili, treba provesti lustraciju i maknuti s rukovodećih položaja sve crvene i njihove ideološke sljedbenike, postrožiti i provoditi kazne za lopovluk i stimulirati efektivan rad - kao u Australiji, pa ćemo onda kao društvo napredovati i biti će novaca za plaće, mirovine i sve prateće djelatnosti.
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Evo nešto o sustavu i krađi bez kazne, te o tome kako "nema nedodirljivih":
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=151
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Nametanje novog "Haaškog suda":
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... a&Itemid=9
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.