Davno raseljeljeni
-
TOMISLAV KT
Davno raseljeljeni
Ime mi je Tomislav Sabljak imam 30 g. i živim u Kutini. Otac i sva familija s njegove strane je iz Korita. Ja sam prva generacija koja je rođena ovdje (u Kutini). Prijavio sm se na ovaj forum kako bi malo komunicirao s ljudima iz Korita , Rakovice... Vidim da je forum dosta slabo posjećen. 
-
lipovcan
- Pisac meraklija

- Kontakt:
Re: Davno raseljeljeni
Bok Tomislav! Dobro dosao na forum! Kao sto si primjetio ja sam iz Lipovace (ako znas gdje to?)! Nije bas nesto raspisan forum ali ima nas par koji malo vise visimo na njemu! Trudimo se da malo ozivi!
Kad umrem idem u pakao!!!
U Lipovaci sam vec bio!!!
Da bi bio pravi Korićan moraš imati tri karakteristike. Koje ? 
Iako nisam ko,rćan čuo sam da pravi korćani imaju sljedeće karakteristike:
- moraju znati jašiti na magaretu
- moraju znati plesti sepet
- nikako ne smiju znati plivati
krivoja
Ha Ha! Zanimljivo!ruhige je napisao/la:Iako nisam ko,rćan čuo sam da pravi korćani imaju sljedeće karakteristike:
Jesi li bio kad gore u Koritima?
Sad je to selo dislocirano ,,kraj Čatrnje je!Uz cestu,,lipo izgleda!
Šteta što su ljudi odselili iz tog sela!
Pozdrav!
-
TOMISLAV KT
He he he. Od one 3 vrline ne posjedujem niti jednu. Bio sam u Koritima, moram priznati zadnjih par godina i nisam (gradnja kuće itd. je uzelo svoj danak). Pokojni pradjed je poklonio svu zemlju općini da ne bi morali plaćati porez itd. što je meni osobno krivo jer bi volio imati komadić zemlje tamo.
Šteta,,i mi bi volili da nam se ,,bar ponekad vrate naši ljudi,,obiđu svoj kraj ili kraj pradjedova!TOMISLAV KT je napisao/la:He he he. Od one 3 vrline ne posjedujem niti jednu. Bio sam u Koritima, moram priznati zadnjih par godina i nisam (gradnja kuće itd. je uzelo svoj danak). Pokojni pradjed je poklonio svu zemlju općini da ne bi morali plaćati porez itd. što je meni osobno krivo jer bi volio imati komadić zemlje tamo.
Znaš onu"Lika sebe raselila a svijet naselila"!
Iako to po kartama i nije lika već kordun,,,naš učitelj Ante jednom reče da smo mi po svemu ličani,i po divanu i pismi pripadamo Ličkom kulturnom krugu!
Pogled na Korita danas

Inače što se tiče korićana, bio jednom Zvona ROJNIK ( skoro pa najpoznatiji korićan) u crkvi na misi i čuo " ČITANJE PO KORINĆANIMA", pa nakon mise izjavio da je i bog čuo za korićane
krivoja
Bravo Jure!Jurica je napisao/la:Pogled na Korita danas
Baš sam mislio zamoliti te da staviš sliku Korita SADA!
Ha Ha!ruhige je napisao/la:Inače što se tiče korićana, bio jednom Zvona ROJNIK ( skoro pa najpoznatiji korićan) u crkvi na misi i čuo " ČITANJE PO KORINĆANIMA", pa nakon mise izjavio da je i bog čuo za korićane
Dobra fora!
-
lipovcan
- Pisac meraklija

- Kontakt:
Jel istina da srbi nisu srusili korita jer jih nisu mogli naci?! Cuo sam to jednom prilikom u sali izmedju dvojice! Jedan je bio iz Korita, a drugi nemam pojma!
Kad umrem idem u pakao!!!
Ipak je to šala na račun Korićana i prijeratne izoliranosti tog mjestalipovcan je napisao/la:Jel istina da srbi nisu srusili korita jer jih nisu mogli naci?! Cuo sam to jednom prilikom u sali izmedju dvojice! Jedan je bio iz Korita, a drugi nemam pojma!
Ha Ha!lipovcan je napisao/la:Jel istina da srbi nisu srusili korita jer jih nisu mogli naci?! Cuo sam to jednom prilikom u sali izmedju dvojice! Jedan je bio iz Korita, a drugi nemam pojma!
Meni je bolji vic ono što se dogodilo u Vagancu,,pisao Novi List o tome,,neznam dali je vic!
Ušli Vagančani u birtiju i sa vrata viknu"Bosanci va odmah!Srbi imaju pet minuta da iziđu!"
-
TOMISLAV KT
Znam kako izgledaju Korita, naletio sam ljetos malo gore. Pregovarao sam s nekim da bi kupio komad rodne grude, al je umro u međuvremenu tak da mi je to propalo. Ak netko zna koga da bi imao komadić zemlje za prodati slobodno mi se javi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.