Što ima novog u Drežnik Gradu
Re: Što ima novog u Drežnik Gradu
pa nisam se upleo, upleo nas pas koji je skočio iza živice pred auto, ja sam rekao policiji da nemam pojma čiji je to pas, a susjeda nevoli pse (rekao sam već zašto) pa se požurila brže bolje počiciji reć da ona zna čiji je pas i sad se po sudu vučemo čiji je pas, a Sudica jedva čeka da osudi babu Lucu sa oko 8000 kuna, a pošto baba nema tu lovu morat će u zatvor onako šepava na štaki. i zato sam ju morao ić branit

- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Je li ta susjeda možda izRakovca rodom? 
Da bar je, onda bi znao zašto je takva
, al tu je iz Čatrnje 
Ovo bih ja gurnuo u topic "Drago priča gluposti"!branko je napisao/la:Danas mi dan od samog jutra nije počeo kako treba, imao sam sud u pola 9 u Slunju, srećom nisam optužen nego svjedok obrane, al nisam bio dovoljno uvjerljiv pa će presuda izgleda bit u korist optužbe, mislim da je to bila jedna od žešćih rasprava u zadnje vrijeme, Sudica je morala svako malo lupat po stolu i vikat "mir u sudnici, izbacit ću vas van", a moja susjeda (koja je bila svjedok optužbe) se svako malo klela Bogom i Isusom Kristom da govori istinu, a ja sam se pak križao od vrha glave do poda kako može lagat, a Sudica se pak križala kako se mi svi kunemo Bogom i Isusom i svetim Križom a ona nikako nemože dokučit što je istina, zatim je policajac dao svoju izjavu na koju smo se pak svi križali i vikali aiiiiii, čak i svjedokinja optužbe, onda kad sam ja skužio da rasprava ide u smjeru da će baba Luce bit osuđena, ja sam prsnuo na susjedu jer ona od te osude neće imat ništa osim neke svoje (glupe) pravednosti, i još sam joj rekao kako mi je prijetila lani da će mi ubit psa ,jer da moj Pipo po noći laje i budi njezine goste, a to je bilo u 6. mjesecu kad je bilo slabo gostiju zbog lošeg vremena, al kad su u 7. i 8. mjesecu svaku noć sve sobe bile pune onda više nije smetalo što moj Pipo laje, mogli su slonovi rikat pod prozorima nebi smetalo, nato je susjeda problijedila i zapjenila da me sram bilo, dal po to idem u crkvu da nju sad optužujem da laže... , ja sam gledao u Sudicu i pitao ju dal vidi s kim ima posla i zbog čega ona kaže da je to bio pas od babe Luce, nato je Sudica opet lupila knjigom po stolu i rekla da umuknemo svi, više nije htjela nikog slušat nego nas je poslala sve van, poslije me susjeda presrela na ulici u Slunju i nastavila živčanit, jedva sam ju nekako smirio. Neznam koji ju je vrag tjerao da ide svjedočit, a bolje bi bilo da je Vraga za rep povukla nego samnom na sud što je išla, a mislim da tu još nije kraj, al probat ću se nekako sad pomirit s njom, što nam vrijedi, možda jadna večeras pije tablete za smirenje, sad je i meni žao, al takve su ženske, trpaju se tamo di netrebaju i onda evo ti posla
Ma ja lipo čita Bibliju,,molio se i onda idem nešto pročitati a ono,,babe se kolju,psi krepivaju,policija prijeti,sudci vrište,Branko umalo osta bez jaja,,,
Ej,,da sam ja ovo napisao,Branko bi mi odmah lopatu spomenuo,,,i prdno na grobu!
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Hm, znam da su Čatrnjani munjeni, ali nisam znao da su i Čatrnjanke.branko je napisao/la:Da bar je, onda bi znao zašto je takva, al tu je iz Čatrnje
Čatrnjani munjeni?Stari G(r)ad je napisao/la:Hm, znam da su Čatrnjani munjeni, ali nisam znao da su i Čatrnjanke.branko je napisao/la:Da bar je, onda bi znao zašto je takva, al tu je iz Čatrnje
Ben ti proso,,kad te vidim gore , bum te bacil ispod Starog Grada,,u Zirić!
A znam da neznaš plivat,,bilo da si iz Lipovače ili Rakovice!
Ha Ha!
Mi Čatrnjani smo umirali od smija kad Rakovčani dođu na Koranu,,gore kod mosta,di je Autokamp sada,,
Nisu znali plivat,uglavnom pa smo bili Bejvočeri,,,spašavali jade,,,
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Vidiš da je ovo istinapalivatra je napisao/la:...
Čatrnjani munjeni?
Ha Ha!
Mi Čatrnjani smo umirali od smija kad Rakovčani dođu na Koranu,,gore kod mosta,di je Autokamp sada,,
Nisu znali plivat,uglavnom pa smo bili Bejvočeri,,,spašavali jade,,,
Ja slučajno znam plivat.
e Stari G(r)ade svaka čast, vi bi Čatrnjane mogli učit trgovat

Jučersu članovi udruge "Čuvari Korane" imali veliku akciju čišćenja. Došli su nam članovi iz Zagreba koji inače svake godine dođu barem 2 - 3 puta na akcije, tako su i jučer bili, njih 10-ak nas domaćih je bilo isto oko 15-20, čistili smo brinu kod starog grada, grabili i palili ono što smo pokosili u ponedjeljak i zapalili sve grane i otpad što smo jučer očistili. speleolozi su malo ravnali put radi lakšeg prilaza kupalištu. Urađeno je dosta toga, mada se možda moglo i više s obzirom da nas je bilo puno, al tako je to, kad je puno ljudi onda nek stane jedan stanu svi, a kad je manje ljudi onda svi rade i lakše je pokrenut. Joža je spremao kotlovinu, ručak je bio u 3, poslije se još dosta toga napravilo, al ne kao ujutro, uglavnom se pijuckalo i zafrkavalo, al bilo je jako dobro, naišli neki Zagrebčani, snimali nešto za neki časopis pa ostali s nama na ručku i tekućim pitanjima. Dan je bio jako lijep pa smo se zadržali do iza 8. Neznam dal je bilo drugih donacija pa ću spomenut da je vlč. Šajfar dao (čini mi se) 12 litara vina, Milan smotani 4 litre mineralne i bocu plina, ja flašu rakije i neznam jel ko još što dao. Slikalo se dosta al ja nemam ni jednu, rekao sam Joži da stavi on pa neznam hoće li.
Meni su Rakovčanke bile draže od Drežničanki!Stari G(r)ad je napisao/la:Vidiš da je ovo istinapalivatra je napisao/la:...
Čatrnjani munjeni?
Ha Ha!
Nisu znali plivat,uglavnom pa smo bili Bejvočeri,,,spašavali jade,,,Tko normalan bi išao bacit bilo koga ispod Strog Grada ili bilo čega
![]()
Ja slučajno znam plivat.Da ste bili pametni, mogli ste Rakovčanke učit plivat, pa bi one vas učile nešto drugo, ali što ćeš - kad ste Čatrnjani.
A i ljudi su mi nekako bili bolji!
Što je sa spiljom kod babe Milane?Istražena prije ili ča?branko je napisao/la:e Stari G(r)ade svaka čast, vi bi Čatrnjane mogli učit trgovat![]()
![]()
čekam da Korana (još) malo padne pa ću ići pogledat, juče sam razgovarao sa speleolozima iz Zagreba i naravno da su zainteresirani pa mislim da će biti istražena ovo ljeto, a najprije ju trebam naći 
Nije problem naći!Nema ih 100!branko je napisao/la:čekam da Korana (još) malo padne pa ću ići pogledat, juče sam razgovarao sa speleolozima iz Zagreba i naravno da su zainteresirani pa mislim da će biti istražena ovo ljeto, a najprije ju trebam naći
No ove ispod Starog Grada,,što znaš o tome?Ja ništa ,samo čuo da ih ima tri!
Možda je to "čula-kazala"!
Možda nije!
ma ima ih preko nekoliko, al ova mi je interesantna koju spominješ pa ću ju morat potražit
Mene je najviše zaintrigirala ta priča starih ,,da vodi do Željave čak!branko je napisao/la:ma ima ih preko nekoliko, al ova mi je interesantna koju spominješ pa ću ju morat potražit
Pa to da su se u njoj navodno skrivali "Križari" iza onog rata!
Tko zna,možda su patke a možda je to nova "Baraćeva Spilja " pa se buš proslavil!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.