Što ima novog u Drežnik Gradu
Re: Što ima novog u Drežnik Gradu
ma bitno je da ju nađem i da se mapira, ovako je nema nigdje ucrtane, a kad se istraži vidjet će se kolika je, ljudi su inače skloni pretjerivanjima pa i to vjerovatno nije ni blizo istini al vidjet ćemo kad se istraži 
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Ima izreka za prvu rečenicu: O ukusima se ne raspravlja, a posebno ne o neukusima.palivatra je napisao/la:....Meni su Rakovčanke bile draže od Drežničanki!
A i ljudi su mi nekako bili bolji!
Ima i za drugu: Birds of a feather flock together. = Svaka ptica svome jatu leti.
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

@Branko, na čiji trošak rade ti speleolozi? Imaju u Selištu na vrhu brda Vrška dvije duboke okomite spilje, pa ako ti istraživači rupa budu zainteresirani ......
Kad je zbor ove godine za svetog Antu? U nedjelju ili u ponedjeljak?
Kad je zbor ove godine za svetog Antu? U nedjelju ili u ponedjeljak?
Poanta je u BILI!Stari G(r)ad je napisao/la:Ima izreka za prvu rečenicu: O ukusima se ne raspravlja, a posebno ne o neukusima.palivatra je napisao/la:....Meni su Rakovčanke bile draže od Drežničanki!
A i ljudi su mi nekako bili bolji!
Ima i za drugu: Birds of a feather flock together. = Svaka ptica svome jatu leti.
Možda je sad drugčije!
Ja sam tamo nekad bio konobar u Pansionu,,a ljudi su mi bili OK!
Možda zato jer sam neko vrijeme bio jedan od rijetkih Hrvata od personalaca!
Uglavnom o vlastitom trošku, ili ako nađu kakve sponzore, sad su u nedjelju išli tražit tu sponzore po restoranima i dućanima za ljetnu expediciju koja će i ove godine biti kod nas (Panjkov Ponor i Ponorac u Grabovcu) prošle godine preronili su čini mi se oko 11 km Panjkovog Ponora, što je pisalo i u 24 Sata na par stranica, otkrivena su praktički nova Plitvička Jezera ali pod zemljom, imaju prekrasne slike o tome, a ove godine planiraju nastavak istraživanja, spominjali su da će ove godine uzeti od instituta Ruđer Bošković mini kameru koja može ići na daljinsko tako da se nemoraju zavlačit u svaki sifon jer može biti pogubno ako bi se negdje zavukli roneći a nemogu se okrenut za natrag. Što se tiče donacija to je do sad nekako išlo, uspjelo se svaki dan organizirat od ovih većih restorana na našem terenu, pa sve do Mirjane u Nikšiću. Ovo bi bilo vrlo interesantno ako bi neko znao di su te jame koje spominješ, u stvari ja neznam ni di je taj Vršak, pozivam ako neko zna još koju spilju ili jamu da pokuša dati točne podatke di se nalazi pa da se to istraži.
PS. Zbor Sv. Ante je u ponedjeljak na svečev blagdan.
PS. Zbor Sv. Ante je u ponedjeljak na svečev blagdan.
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

O ovim spiljama koje sam spomenuo možeš saznati od ljudi iz one zadnje kuće pod brdom u Selištu ispod kojeg se križaju putevi (to se vidi i iz Drežnika). Samo pitaj gdje je točno "Bezdan" na Vršku.
misliš na onu Dragu iz Drenovca?
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Ne znam točno kako se ljudi zovu. Uglavnom, oni znaju za tu špilju.
Zna Franjo Franjković đe je vrag nogu slomio pa i to!Stari G(r)ad je napisao/la:Ne znam točno kako se ljudi zovu. Uglavnom, oni znaju za tu špilju.
ma rađeću pitat Dragu ili nekog od lovaca, Cestarovi sigurno znaju ili Anta Capan
To bi bilo negdje ovdje kako je označeno na slici.

- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Da, to bi mogle biti ove točke kod natpisa "Krčevine", iznad slova "i", odnosno "e" (možda su te točke simboli za okomite pećine?!), . Uglavnom, tu su negdje i treba paziti jer je sad tamo zarasla šuma, a rupe su opake - ravna ledina i onda odjednom ambis - brrrrr.
Evo, potražio sam na Guglu topografske simbole i našao da su upravo ove točke oznake za jame (bezdane):
http://free-vu.t-com.hr/Kresimir-Plese/ ... nakovi.htm
Evo, potražio sam na Guglu topografske simbole i našao da su upravo ove točke oznake za jame (bezdane):
Ovo mi djeluje kao da je tamo od onog brda iznad Drenovca pa lijevo, a ta Ivančeva pećina, što je s njom, jeli ko bio u njoj, i što je to Gradina, zašto nosi taj naziv???
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Za tu pećinu ja ne znam, to bi trebao pitati domaće ljude koji tamo žive. Gradina je dosta čest naziv za grmove i šumske predjele, a također i vrhove brda koji služe kao vidikovci.
Danas je umro Ivan Hodak iz Smoljanca (Iva Tkani) r.1939. koliko znam nije imao nikog svog, il možda je a da ja neznam, sahrana će biti u srijedu, neznam još u koliko sati 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.