Što ima novog u Drežnik Gradu
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

E, to je samo jedna od "čari" EU-ropske unije. Danas nećeš smjeti ovo, sutra ono, a još će se plaćati porez na ženu i općinar će ti brojiti koliko puta si se na nju popeo. Živio Palivatra i njegova unija.

Re: Što ima novog u Drežnik Gradu
Tko je pekao tko pio RakijuStari G(r)ad je napisao/la:E, to je samo jedna od "čari" EU-ropske unije. Danas nećeš smjeti ovo, sutra ono, a još će se plaćati porez na ženu i općinar će ti brojiti koliko puta si se na nju popeo. Živio Palivatra i njegova unija.![]()
Ne pričaj svašta, ja sam čuo da si brao u Petrovom selu po napuštenim šljivicimabranko je napisao/la:e milo, nemaš ti pojma kakve ja sve moći imam, u Drežnik se seli, tu ti je život, kaki vražji Rakovac, u onom kotlu mraz udara i u lipnju, nema šljive ni za pozobat
Tamo sam brao jednom 96. a ove su čiste Drežničke 
Aha Aha tamo ranie"ZORE", tamo je drugo SunceJurica je napisao/la:Ne pričaj svašta, ja sam čuo da si brao u Petrovom selu po napuštenim šljivicimabranko je napisao/la:e milo, nemaš ti pojma kakve ja sve moći imam, u Drežnik se seli, tu ti je život, kaki vražji Rakovac, u onom kotlu mraz udara i u lipnju, nema šljive ni za pozobat
U Drežniku ti je mediteranska klima 
branko je napisao/la:U Drežniku ti je mediteranska klima
osebujni ljudi osebujna klima
U Drežniku sunce zalazi ljeti u 9 a u Rakovcu zađe još u 5 ili i prije, i kako će onda nešto dozorit, onima dole na placu sunce iziđe kok 11 a zađe u 5 i ajd nek dozori šljiva onda 
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Znali su to i Frankopani, pa zato nisu gradili imanje uRakovcu, već uDrežniku. 
Svako pametan gradio je u Drežniku, jedino sad po novome gradi se u Rakovcu 
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

To ti je tipičan problem (pokušaja) liječenja kompleksa manje vrijednosti. Kad boluješ od toga onda imaš neodoljivu potrebu sagraditi kuću veću od komšijine, kupiti auto bolji, skuplji i veći od komšijinog itd. iako nema nikakve razumne potrebe za tim.
Imaš bezbroj takvih primjera, pa čak i kod nas gdje su tzv. "auslenderi" "oderali kožu s leđa" u Njemačkoj, samo da bi selo vidjelo kako su oni "gazde".
Zbog iste "bolesti", a dijelom i zbog povijesnih okolnosti su rakovački Srbi i "proleteri" nakon 2. svj. rata raščupali sve što je bilo uDrežniku i dijelom odvukli uRakovac a dijelom uSlonj.
Drežnik je na zemljopisno povoljnijem položaju, jer je na brežuljku i vidikom pokriva skoro cijelu "dolinu" omeđenu okolnim brdima i brežuljcima, a također je iz navedenih razloga i na boljem strateškom položaju što dokazuje to što su nekad u njemu bile neke institucije (sud i sl.) a u zadnjem ratu i policijska postaja.
Kad mi ne bismo bolovali od sindroma manje vrijednosti i kad bi razum vladao nad niskim strastima, onda bi općina bila uDrežniku, zbog navedenih razloga, a ne samo zato što sam ja izDrežnika - ako je uopće i potrebno da postoji općina na tako malom zemljopisnom području i s tako malim brojem žitelja, ali to je već drugi par opanaka.
Imaš bezbroj takvih primjera, pa čak i kod nas gdje su tzv. "auslenderi" "oderali kožu s leđa" u Njemačkoj, samo da bi selo vidjelo kako su oni "gazde".
Zbog iste "bolesti", a dijelom i zbog povijesnih okolnosti su rakovački Srbi i "proleteri" nakon 2. svj. rata raščupali sve što je bilo uDrežniku i dijelom odvukli uRakovac a dijelom uSlonj.
Drežnik je na zemljopisno povoljnijem položaju, jer je na brežuljku i vidikom pokriva skoro cijelu "dolinu" omeđenu okolnim brdima i brežuljcima, a također je iz navedenih razloga i na boljem strateškom položaju što dokazuje to što su nekad u njemu bile neke institucije (sud i sl.) a u zadnjem ratu i policijska postaja.
Kad mi ne bismo bolovali od sindroma manje vrijednosti i kad bi razum vladao nad niskim strastima, onda bi općina bila uDrežniku, zbog navedenih razloga, a ne samo zato što sam ja izDrežnika - ako je uopće i potrebno da postoji općina na tako malom zemljopisnom području i s tako malim brojem žitelja, ali to je već drugi par opanaka.
Znali su moji gdje ce se naseliti.Stari G(r)ad je napisao/la:To ti je tipičan problem (pokušaja) liječenja kompleksa manje vrijednosti. Kad boluješ od toga onda imaš neodoljivu potrebu sagraditi kuću veću od komšijine, kupiti auto bolji, skuplji i veći od komšijinog itd. iako nema nikakve razumne potrebe za tim.
Sinisa je napisao/la:Znali su moji gdje ce se naseliti.Stari G(r)ad je napisao/la:To ti je tipičan problem (pokušaja) liječenja kompleksa manje vrijednosti. Kad boluješ od toga onda imaš neodoljivu potrebu sagraditi kuću veću od komšijine, kupiti auto bolji, skuplji i veći od komšijinog itd. iako nema nikakve razumne potrebe za tim.
[quote="ursel"][quote="Sinisa"][quote="Stari G(r)ad"]To ti je tipičan problem (pokušaja) liječenja kompleksa manje vrijednosti. Kad boluješ od toga onda imaš neodoljivu potrebu sagraditi kuću veću od "komšijine,"Kad mi ne bismo bolovali od sindroma manje vrijednosti i kad bi razum vladao nad niskim strastima, onda bi općina bila u Bihacu
jos vam treba "BALVAN" revolucija da vas Franjo F. bolje cujeeeeee
U drezniku nisu imali 8-god.Skole , bilo im je ili u Bosnu ili uRakovac ili u Srbiju=L.P.selo ili u Korenjcu ondak su svi tako bogami tako ljepo pricali
ko Darinka iz Grabuvca...

jos vam treba "BALVAN" revolucija da vas Franjo F. bolje cujeeeeee
U drezniku nisu imali 8-god.Skole , bilo im je ili u Bosnu ili uRakovac ili u Srbiju=L.P.selo ili u Korenjcu ondak su svi tako bogami tako ljepo pricali
ko Darinka iz Grabuvca...
Kad smo kod škole, ti znaš kad se pravila škola u Rakovcu da su onda ljude varali u Drežniku da će se iduće godine pravit još veća škola u Drežniku, no međutim 1972. ako se ne varam ili 71. škola u Rakovcu je bila završena i zatvorili su školu u Drežniku i natjerali djecu da idu u Rakovac u školu, u znak protesta roditelji nisu dali djeci u školu nekih 3 mjeseca, zamislite vi koliki je bio revolt roditelja i općenito naroda u Drežniku kad su u ono kruto vrijeme komunizma imali hrabrosti zabranit djeci da idu u školu jer je škola napravljena u Rakovcu a ne u Drežniku, a u kuriorzitet je taj da su školu u Rakovac odvukli Srbi iz Močila i oni koji su se naselili u Rakovac nakon što je vojska iselila Močila zbog poligona a u Drežniku je malo po malo ukidano i seljeno u Rakovac sve što se ikako moglo, al uzalud, iz Rakovca (nažalost) i dalje se stalno iseljavaju, isto kao i iz Vaganca, čini mi se da u Rakovcu nije 3 godine bilo ni jednig vjenčanja a u 3 godine kršteno je svega nekoliko djece, dok u Drežniku srećom stagnira broj stanovnika al što je najvažnije ima godišnje oko 20 - 30 krštenja a kad bi se računala i župa Plitvice koja je odcjepljena od Župe Drežnik Grad onda bi broj rođenih daleko nadmašio broj umrlih 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.