Zanimljivo raščlanjivanje važnih povijesnih činjenica
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Zanimljivo raščlanjivanje važnih povijesnih činjenica
"U vezi „suradnje s neprijateljskim snagama“ uvijek me zanimalo po čemu su njemačke i talijanske snage neprijatelji, a srbijanske partizanske snage naši saveznici? Zašto su Nijemci i Talijani naši neprijatelji, a Srbijanci prijatelji? Po kojem je ključu ulazak njemačke 14. Panzerdivision (14. oklopne divizije) u Zagreb 10. travnja 1941. okupacija, a ulazak srbijanske 45. divizije u Zagreb 08. svibnja 1945. oslobođenje? To može biti samo po JUGOSLAVENSKOM ključu, jer po hrvatskom ključu stranac u Hrvatskoj je i Nijemac i Srbijanac, no „hrvatski ključ“ je nešto što ne ulazi u koncepciju shvaćanja SAB-a. "
http://amac.hrvati-amac.com/index.php?o ... Itemid=192
-
rakovica_sa
Re: Zanimljivo raščlanjivanje važnih povijesnih činjenica
Ujedinjenje nije išlo po odobrenju sabora banovine Hrvatske, te je u neku ruku to bilo srpska okupacija. Partizani općenito jesu u prvom redu bili ideološka vojska KPJ a ne srbijanska vojska ma da su to de facto 1945. godine bili a ovi ostali su bili samo ikebane. Nijemci i Talijani su formalno-pravno bili saveznici NDH i obratno.
Stari-grad gdje si ?
Na sta se desilo sa strankom "HRAST" nemate vise

Na sta se desilo sa strankom "HRAST" nemate vise
Iako ignoriram pisanija starog grada mogu se osvrnuti s nekoliko rijeci."U vezi „suradnje s neprijateljskim snagama“ uvijek me zanimalo po čemu su njemačke i talijanske snage neprijatelji, a srbijanske partizanske snage naši saveznici? Zašto su Nijemci i Talijani naši neprijatelji, a Srbijanci prijatelji? Po kojem je ključu ulazak njemačke 14. Panzerdivision (14. oklopne divizije) u Zagreb 10. travnja 1941. okupacija, a ulazak srbijanske 45. divizije u Zagreb 08. svibnja 1945. oslobođenje? To može biti samo po JUGOSLAVENSKOM ključu, jer po hrvatskom ključu stranac u Hrvatskoj je i Nijemac i Srbijanac, no „hrvatski ključ“ je nešto što ne ulazi u koncepciju shvaćanja SAB-a. "
Dakle pod 1. Svako zauzimanje odredjenog teritorija od strane vojske neke strane sile je okupacija. Tako da mozemo smatrati kako je ulazak njemackih a narocito talijanskih trupa bila okupacija. Instaliranje ustaskog rezima je instaliranje rezima koji je potpuno pod kontrolom okupacionih snaga a u drugoj polovini 1943 dolazi do sve veceg priljeva u legionarske postrojbe poput 369. divizije koje su pod izravnim zapovjednistvom nijemaca. O karakteru talijanske vlasti koja se prostirala skroz do Karlovca mogu svjedociti dalmatinci koji su masovno krenuli u partizane jer od Pavelica i kompanije nisu mogli nista ocekivati stoga sto je ovaj guzicu prodao Musoliniju jos 27.03.1941 kad ga je Musolini primio u svojoj kuhinji. Sto se tice oslobodjenja Zagreba mozemo reci kako je znatan broj partizana bio hrvatske nacionalnosti te je partizanski pokret bio prihvacen i medju hrvatima. Sagledavajuci ondasnje politicke silnice mozemo ustvrditi kako gubitkom sila osovine nestaje i NDH. Pored toga svaki pokusaj promjene koja bi odvela Hrvatsku prema saveznicima bio je gusen u krvi do posljednjeg pokusaja Vokic Lorkovic. Smijeh izaziva pokusaj slanja memoranduma avionom pocetkom svibnja 1945. Dakle padom njemacke Hrvatska kao drzava nestaje. Kako znamo iz dokumenata od ozujka 1943 glavni protivnik partizana bili su cetnici te je sve vodjeno prema slamanju velikosrpskog drzavnog projekta koji je zamislio Stevan Moljevic. Vec pocetkom 1943 i u sjevernoj Hrvatskoj jaca partizanski pokret jer mnogi HSS-ovci zgrozeni s ustaskim zlocinima te sa smrcu Mihovila Miskine okrecu se prvo suradnji a potom i odlaze u partizane. Tako da je do polovine 1944 pokret i prerastao i u hrvatski. Federalizmom koji je nastavio hrvatsku drzavnost do 1990 ocuvala se srz hrvatske drzavnosti cega ne bi bilo da je nakon rata na politicku scenu ponovno stupio kralj i loza Karadjordjevica na sto je igrao Cercil jako dugo. Stoga se slobodno moze reci kako su partizani koji su bili i hrvati (btw na Sutjesci od 6300 poginulih partizana njih 2200 je bilo hrvata) donijeli slobodu Hrvatskoj te Hrvatske u danasnjem obliku u svim drugim opcijama ne bi bilo jer bi na snazi bio plan homogene srbije stevana moljevica.
Evo nadam se da sam prilicno detaljno razjasnio nedoumice jednog zestokog desnicara.
Da bi sve bilo jasno branko dobro zna na cijoj su strani i kako poginuli neki iz moje obitelji iz Dreznika.
Sinisa je napisao/la:Iako ignoriram pisanija starog grada mogu se osvrnuti s nekoliko rijeci."U vezi „suradnje s neprijateljskim snagama“ uvijek me zanimalo po čemu su njemačke i talijanske snage neprijatelji, a srbijanske partizanske snage naši saveznici? Zašto su Nijemci i Talijani naši neprijatelji, a Srbijanci prijatelji? Po kojem je ključu ulazak njemačke 14. Panzerdivision (14. oklopne divizije) u Zagreb 10. travnja 1941. okupacija, a ulazak srbijanske 45. divizije u Zagreb 08. svibnja 1945. oslobođenje? To može biti samo po JUGOSLAVENSKOM ključu, jer po hrvatskom ključu stranac u Hrvatskoj je i Nijemac i Srbijanac, no „hrvatski ključ“ je nešto što ne ulazi u koncepciju shvaćanja SAB-a. "
Dakle pod 1. Svako zauzimanje odredjenog teritorija od strane vojske neke strane sile je okupacija. Tako da mozemo smatrati kako je ulazak njemackih a narocito talijanskih trupa bila okupacija. Instaliranje ustaskog rezima je instaliranje rezima koji je potpuno pod kontrolom okupacionih snaga a u drugoj polovini 1943 dolazi do sve veceg priljeva u legionarske postrojbe poput 369. divizije koje su pod izravnim zapovjednistvom nijemaca. O karakteru talijanske vlasti koja se prostirala skroz do Karlovca mogu svjedociti dalmatinci koji su masovno krenuli u partizane jer od Pavelica i kompanije nisu mogli nista ocekivati stoga sto je ovaj guzicu prodao Musoliniju jos 27.03.1941 kad ga je Musolini primio u svojoj kuhinji. Sto se tice oslobodjenja Zagreba mozemo reci kako je znatan broj partizana bio hrvatske nacionalnosti te je partizanski pokret bio prihvacen i medju hrvatima. Sagledavajuci ondasnje politicke silnice mozemo ustvrditi kako gubitkom sila osovine nestaje i NDH. Pored toga svaki pokusaj promjene koja bi odvela Hrvatsku prema saveznicima bio je gusen u krvi do posljednjeg pokusaja Vokic Lorkovic. Smijeh izaziva pokusaj slanja memoranduma avionom pocetkom svibnja 1945. Dakle padom njemacke Hrvatska kao drzava nestaje. Kako znamo iz dokumenata od ozujka 1943 glavni protivnik partizana bili su cetnici te je sve vodjeno prema slamanju velikosrpskog drzavnog projekta koji je zamislio Stevan Moljevic. Vec pocetkom 1943 i u sjevernoj Hrvatskoj jaca partizanski pokret jer mnogi HSS-ovci zgrozeni s ustaskim zlocinima te sa smrcu Mihovila Miskine okrecu se prvo suradnji a potom i odlaze u partizane. Tako da je do polovine 1944 pokret i prerastao i u hrvatski. Federalizmom koji je nastavio hrvatsku drzavnost do 1990 ocuvala se srz hrvatske drzavnosti cega ne bi bilo da je nakon rata na politicku scenu ponovno stupio kralj i loza Karadjordjevica na sto je igrao Cercil jako dugo. Stoga se slobodno moze reci kako su partizani koji su bili i hrvati (btw na Sutjesci od 6300 poginulih partizana njih 2200 je bilo hrvata) donijeli slobodu Hrvatskoj te Hrvatske u danasnjem obliku u svim drugim opcijama ne bi bilo jer bi na snazi bio plan homogene srbije stevana moljevica.
Evo nadam se da sam prilicno detaljno razjasnio nedoumice jednog zestokog desnicara.
Da bi sve bilo jasno branko dobro zna na cijoj su strani i kako poginuli neki iz moje obitelji iz Dreznika.
[s Stoga se slobodno moze reci kako su partizani koji su bili i hrvati (btw na Sutjesci od 6300 poginulih partizana njih 2200 je bilo hrvata) donijeli slobodu Hrvatskoj te Hrvatske u danasnjem obliku u svim drugim opcijama ne bi bilo jer bi na snazi bio plan homogene srbije stevana moljevica.
Da bi sve bilo jasno branko dobro zna na cijoj su strani i kako poginuli neki iz moje obitelji iz Dreznika.[/quote][/quote]
Na ja Radicalisti ili strogo desnicari nisu zdrava stranka ali lijevo orijrntirani
slijede Ideologiju koja nije zdrava za cijelo drustvo.Ja sam sa svojom Firmom sada 4 mjeseca proveo u Hrvatskoj i to sta sada SDP PROKLAMIRA JE CISTI
Kumunizam ili cak nijekanje Hrvatske Nacionalnosti. Tako se dobije utjecaj citajuci Vase Novine. Jos ktome Proklamiraju Sozialnu Pravdu ali sami se
rado posluze iz Dzepa obicnog Naroda.Nebi se trebali ni lijevi tako prostacki ponasati.
Da bi sve bilo jasno branko dobro zna na cijoj su strani i kako poginuli neki iz moje obitelji iz Dreznika.[/quote][/quote]
Na ja Radicalisti ili strogo desnicari nisu zdrava stranka ali lijevo orijrntirani
slijede Ideologiju koja nije zdrava za cijelo drustvo.Ja sam sa svojom Firmom sada 4 mjeseca proveo u Hrvatskoj i to sta sada SDP PROKLAMIRA JE CISTI
Kumunizam ili cak nijekanje Hrvatske Nacionalnosti. Tako se dobije utjecaj citajuci Vase Novine. Jos ktome Proklamiraju Sozialnu Pravdu ali sami se
rado posluze iz Dzepa obicnog Naroda.Nebi se trebali ni lijevi tako prostacki ponasati.
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Svatko ima pravo čitati ili ne čitati ono što sam ja napisao, "napisanijao" ili naveo iz drugog izvora. Svatko na temelju svoga svjetonazora, odgoja i sklonosti - pa i političke - stvara svoj svijet. Zato židovi i kažu - koliko ljudi, toliko svjetova. U svakom događaju, pa i ratu kao najgorem mogućem događaju, u kojem sudjeluje puno ljudi, ima i različitih pogleda na neke događaje, što zbog gledanja iz različitog fizičkog kuta, što zbog gore navedenih razloga. Jedan naraštaj ima različite povijesne okolnosti za neke važne događaje, a već sljedeći ima te okolnosti malo ili puno izmijenjene. Budući da nema na svijetu dva ista čovjeka, tako niti u jednim okolnostima i događajima dvojica ljudi ne mogu neki događaj doživjeti na isti način.Sinisa je napisao/la:...Iako ignoriram pisanija starog grada mogu se osvrnuti s nekoliko rijeci....
Po tko zna koji put s žalošću moram konstatirati da javni mediji u nas kroje javno mišljenje i programiraju stavove ljudi, pa me ne čudi kad i ovdje mogu pročitati da su za današnju Hrvatsku zaslužni partizani i Stipe Mesić. Možda prvi i jesu, ali kad se današnje branitelje ovako proganja, zašto se onda na Sunce ne iznesu i partizanske prljave gaće? Zašto se skriva istina o Hudim jamama? Istina je jedina koja oslobađa i čisti dušu. Tek da napomenem, federalizam je na papiru zaživio tek nakon Ustava iz 1974., a kako je zaživio to se može vidjeti po događaju iz 1991. kad su ondašnji SDP-ovci po nalogu Jovice MRačana predali oružje teritorijalne obrane hrvatske Jugo-vojsci, a njihovi ideološki sljedbenici bi sutra na vlast.
Je li se tko zapitao kako to da je otkrivena jama kod Jadovnog tek kad se u javnosti počelo pisati o zločinima partizana, iako je iza 2. svjetskog rata kod nas vladao srpsko-partizansko-komunistički režim, ili možda to nije bio režim???? Hm, čemu je onda služila narodna milicija? Što je radio Đoko Jovanić? Što je radio Pepa Zinaić?
Da ne bih puno pisao ili "pisanijao", preporučam pogledati film Jakova Sedlara "Hrvati i Srbi" i to po nekoliko puta (mogao se je kupiti u većim poštama, a čuo sam da je prodan u 30 000 primjeraka). U njemu je spomenuto nešto i o Paveliću i njegovom ustaškom "krvoločnom" režimu.
O razlozima zašto su se pojavili ustaše se u javnosti malo zna, jer sljedbenici onih koji skrivaju svoje prljave gaće su dobro raspoređeni po medijima i ključnim položajim u našem društvu. Uostalom, kad su Hrvatsku stvorili partizani, zašto ti isti SDP partizani i/ili HDZ partizani ne daju film Jakova Sedlara na takozvanu javnu Hrvatsku televiziju, a ne da ga ljudi moraju kupovati iako plaćaju pretplatu???? Zašto se ono što je hrvatsko ne može vidjeti, a Đorđe Balašević i Rade Šerbedžija se mogu vidjeti i često se vide na takozvanoj Hrvatskoj javnoj televiziji ??? U čemu je to velika zasluga navedene dvojice, a u čemu je veliki grijeh Marka Perkovića Thompsona da mu ne daju pjevati u našoj i njegovoj domovini, dok na primjer Bajaga može " da peva" u Rijeci i to na dan pada Vukovara???? Tko li ga samo sluša tamo? Haj'd pogodite.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.