rakovacki forum
Re: rakovacki forum
Radim i ja al svako malo zavirim i ovdje, radila je i prije pa je svejedno bila na forumu glavna 
branco gdje su tvoje Anegdote ???????? 
Ma joj kuma, raduio sam cjeli tjedan noćnu pa sam bio jako umoran i nije mi bilo do ničega, ovaj tjedan sam ujutro pa će bit bolje, al evo vidiš, i danas sam radio do 5 (i onih 10 odnosno 20 min.koje nam redovito kradu) i vidiš kad sam došao s posla, al bit će bolje 
branko je napisao/la:Ma joj kuma, raduio sam cjeli tjedan noćnu pa sam bio jako umoran i nije mi bilo do ničega, ovaj tjedan sam ujutro pa će bit bolje, al evo vidiš, i danas sam radio do 5 (i onih 10 odnosno 20 min.koje nam redovito kradu) i vidiš kad sam došao s posla, al bit će bolje
To je sigurno za pranje Ruku .......
Cuj kod nas je racuna samo FIKTIVNO vrijeme kao radno vrijeme a dolazi se
10 min prije a tako i poslije radnog vremena,jos 10 min.
Ugodnu vecer i dobar odmor.
Ja isto dolazim 20 minuta ranije, presvlačenje, priprema, (kava)... al prije je traka kretala par min. prije 7 i do nas mlijeko dođe uglavnom oko 7, minuta prije ili posloje nije ni važno i o tome nema nikakvog prigovora, ali je i stajala 5 min. prije 3 i dok zadnji paketi dođu do nas i dok se sve otpremi van, taman bude oko 3, minuta više ili manje nije ni bitna, al sad prerada staje u 3 i 10, a dok zadnji paketi dođu do nas i dok sve otpremimo bude još najmanje 5 a tih 15 ili 20 min ne priznaju, to me boli, zašto ne zaustave traku barem u 3 jer je i radno vrijeme do 3, tih 10 minuta me boli 
Strajk je jedino legitimno pravo radnika s kojim moze doci do postivanja odredjenih zakonskih normi.
BRANCObranko je napisao/la:Ja isto dolazim 20 minuta ranije, presvlačenje, priprema, (kava)... al prije je traka kretala par min. prije 7 i do nas mlijeko dođe uglavnom oko 7, minuta prije ili posloje nije ni važno i o tome nema nikakvog prigovora, ali je i stajala 5 min. prije 3 i dok zadnji paketi dođu do nas i dok se sve otpremi van, taman bude oko 3, minuta više ili manje nije ni bitna, al sad prerada staje u 3 i 10, a dok zadnji paketi dođu do nas i dok sve otpremimo bude još najmanje 5 a tih 15 ili 20 min ne priznaju, to me boli, zašto ne zaustave traku barem u 3 jer je i radno vrijeme do 3, tih 10 minuta me boli
Jesteli vi jedan Team ili neradite u Team
Team-Konferenz i diskutiramo o radnoj klimi i malim/velikim problemima.
Ovo je dobro kao sto ti radis jednostavno o tome pricati
Jesmo mi Team, al uzalud je sve to, to tako ide već više od godinu dana i ja sam zatekao takav rad sad kad sam došao tamo, čujem da su se bili bunili ostali na takav rad al uzalud, dobili su odgovor da na burzi ima jako puno ljudi koji bi bili sretni da rade i sat vremena duže besplatno, samo da rade i kome se ne sviđa nek ide... Ja sam pokušao gore reći ovoj jednoj šefici što sam s njom dobar, kao nije u redu da traka staje 10 ili 15 minuta poslije 3, ono, nisam neki neradnik niti bundžija al to me jako smeta, takva krađa, a ona mi počme tamo: daj ne cendraj, nije te bilo 5 godina i sad odmah plačeš za tih 10 minuta...
i što čovjek da radi na kraju, šuti i radi
i što čovjek da radi na kraju, šuti i radi
Dragi prijatelju, pretpostavljam da živiš (i radiš) negdje vani, a trebaš znati da sve što je vani dobro i normalno, to je u Hrvatskoj uglavnom nepoznato, ovdje je samo normalno da se krade gdje se stigne, počevši od predsjednika vlade koji je va vrhu piramide lopovluka i kriminala pa na niže, a mi ostali, naročito oni naivni (u koje se i sam ubrajam) imamo pravo radit al plaća bila - nebila, i još je normalno da za rad ne dobijemo plaću, ja sam bio i po 3 mjeseca bez plaće a to je mila majka prema onima koji godinama dolaze na posao i dobiju možda 2 - 3 plaće godišnje, znam i slučaj gdje muž i žena rade za plaću od 900 kuna, dakle njih dvoje dobiju mjesečno jedva 2000, dakle niti 300eura, i onda se čovjek pita zašto uopće rade, a i ja ih pitam zašto uopće rade tu, a ono, nadaju se da će valjda jednog dana krenut na bolje, imaju zdravstveno i navodno da im uplaćuje mirovinsko, a oni kod kuće imaju nešto vrta, hrane piliće, a pomogne i njezina mama nešto a 2 djece školske dobi, pa se ti misli, samo da kažem da sam im ja dao nešto svoje obuće jer nemaju za cipele da si kupe... ma grozno, muka me hvata često al što mogu, popijem tabletu za živce pa zaspemursel je napisao/la:Jesteli vi jedan Team ili neradite u TeamKod nas je tako da imamo
Team-Konferenz i diskutiramo o radnoj klimi i malim/velikim problemima.
Ovo je dobro kao sto ti radis jednostavno o tome pricati![]()
branco to je tesko ali ako vam ovi iz KUKURIKU dodu na vlast
Ostojic Ranko će voditi MUP, IDS-ovac Veljko bit će ministar turizma, a Rajko će voditi ministarstvo zdravstva. Ministrica socijalne skrbi bit će Milanka Opačić.
Cacic i Pusic brisu Hrvatsku povjest.........
Radomir bude predjednik "Casnog suda" i svi budete primali jednom na godinu placu ili
kao sto to i je u Firmama g.Cacica vec sada
st

Ostojic Ranko će voditi MUP, IDS-ovac Veljko bit će ministar turizma, a Rajko će voditi ministarstvo zdravstva. Ministrica socijalne skrbi bit će Milanka Opačić.
Cacic i Pusic brisu Hrvatsku povjest.........
Radomir bude predjednik "Casnog suda" i svi budete primali jednom na godinu placu ili
st
Branko ponovio bih ti jos jednom. Strajk je jedino legitimno sredstvo. Plasenje s otkazima pali pojedinacno no ako ste grupa i ako svi stanete tocno u tri nista vam ne mogu.
Sinisa je napisao/la:Branko ponovio bih ti jos jednom. Strajk je jedino legitimno sredstvo. Plasenje s otkazima pali pojedinacno no ako ste grupa i ako svi stanete tocno u tri nista vam ne mogu.
sinisa¨!
Dali se u HR tako lako Strajk organizira?
Kod nas ide ovako----- jedno pismo sa podpisima cijele Gruppe ili TEAM
1. prvi tz. SEF predajes pismeno
2. i glavnom Sefu isodobno dajes pismeno sa svim problemima i molbom za razgovor.
Intresira me dali se Strajk tako lako u HR. organizirati?
Strajk je jedna vrsta "AGRESIE" ili posljednje sta ti jos ostaje
Eh dragi prijatelju, možda i je štrajk jedino rješenje po tvome, al ajd uzmi ti da su 90% tamo koji rade samnom preplašeni i nesmiju ni zucnut što šef kaže, evo npr. danas smo radili od 7 jutros do 8 večeras a trebali smo do 3 a sutra ujutro opet moram biti tamo u 7, ok, to i nije tako strašno, valjda će nam pisat te sate, al što vrijede radnička prava, s kim organizirat štrajk, imamo mi sindikat koji plaćamo da se bori za nas, al i oni su isto nemoćni, jednostavno, naši glavni šefovi su u Francuskoj a mi smo dio njihove "Laktalis" grupe, a to je ogroman koncern koji ima svoje pogone po cjelom svijetu i mi smo jedan manji pogon (gledano u globalu) a bilo je pokušaja da smanje broj radnika na pojedinim linijama jer kao u Francuskoj na takvom radnom mjestu radi 5 radnika a ne 6 kao kod nas, pa su radnice počele padat u nesvijest i svako malo dolazila hitna u mljekaru dok nisu opet stavili 6 radnika, da bi mi poslije čuli da su oni to htijeli ispitat dal na tom mjestu zbilja treba radit 6 radnika il možda može 5, ma za ne povjerovat, a ajd se pobuni, jednostavan odgovor je: daj ne cendraj, i onako svako malo neko sjedi i odmara... ma odvratno, a mi smo još jedan od boljih primjera u tom kapitalizmu na Hrvatski način, zamisli onda kako je kod drugih 
Jel ima što mukte i ispod trake kao prije ? 
Eh ništa od toga više, to je bilo kad je Bog po zemlji hodao, sad jedino možeš popiti mlijeka koliko hoćeš al nema ponijet za mačke ni kapi 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.