PS. Doznao sam, sprovod je u 2.
Što ima novog u Drežnik Gradu
Re: Što ima novog u Drežnik Gradu
Evo gle, bio u Rakovcu danas 2 puta, otvarao grobnicu i pripremao sutra za pokop a nisam pogledao u koliko sati se Jure (Juka) sahranjuje, jesam smotan 
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Ja isto volim planinarit, ali sa i po nečasnim sekama. 
Jesi bio na Plješevici kad?
PS. Časna je stavila slike sa Kleka na facebook pa koga zanima nek ode na stranicu Mira Turkalj
PS. Časna je stavila slike sa Kleka na facebook pa koga zanima nek ode na stranicu Mira Turkalj
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Bio sam, ali na Velebitskoj. Čitao sam da je riskantno na Ličku ići osobnim autom, jer je put loš pa postoji opasnost od probijanja kartera i sličnih veselja. Treba ići motociklom, terencem ili "nakasice" - što bi rekli Vagančani.
Ima 11km od glavne ceste do vrha (Gole Plješivice).
Ima 11km od glavne ceste do vrha (Gole Plješivice).
kažu 11 a ja mjerio 14, sat vremena treba do gore, al može se i običnim autom, ja išao 97. svojom korsom, a lani susjedovim unićem, malo se pripazi pa ide, sad mislim svojim wentom kad budemo ja i časna išli, valjda ću proć 
Danas se u Katoličkoj crkvi slavi Sveta Ana, u Pavlovcu je ona lijepa kapela što se vidi iznad ceste posvećena Svetoj Ani, tamo je bila misa danas u 11h.
Ja pečem rakiju jer sam jučer vidio da mi jedna kačica od 3 kotla tali na jednoj dugi a nemam ušto prekrenut pa sam sklopio kotal i danas pečem, ide baš dobra rakija, vatam oko 6 litara, do sad sam ispekao 3 kotla a još imam jednu kacu od 4 pa ću i nju odmah peći kad mi je kotal već složen
Ja pečem rakiju jer sam jučer vidio da mi jedna kačica od 3 kotla tali na jednoj dugi a nemam ušto prekrenut pa sam sklopio kotal i danas pečem, ide baš dobra rakija, vatam oko 6 litara, do sad sam ispekao 3 kotla a još imam jednu kacu od 4 pa ću i nju odmah peći kad mi je kotal već složen
ryanko dođi probat, nije jaka, može se popit koja čašica više, samo ako ne prevari poslije, to mi je ova od bilica, (Vagančani bi rekli DORGULJA) pa neznam kakvi su joj običaji, izgleda dobra, moj Stipa se već nekoliko puta navraća na kantu, al vidim da sve bolje i bolje priča, a divan sve srdačniji (što inače nije običaj) 
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Ahaaa, ti bi htio da i Rajka "propriča", a ne da je ovako oskudna na riječima. 
a znaš valjda kako to završi, po običaju u slami

mmmmmm rakija je sve bolja, pečem eno sad drugu kacu, a rakija ki vatra, 7 litara od kotla, bile mi neke babe na probi, ova jedna eno sjedi i sad kraj kotla, probala je već 10 puta, te iz kante, te ispod cjevi, te daj da probam kakva je sad iz ove kačice, pa nude da vidim kakva ti je ona od jutros... a ona sve bolja od bolje, samo da mi nepane pod kotal 
Pa gdje si prije nabrao i ukomio šljive, pa tek je sedmi mjesec ?
e milo, nemaš ti pojma kakve ja sve moći imam, u Drežnik se seli, tu ti je život, kaki vražji Rakovac, u onom kotlu mraz udara i u lipnju, nema šljive ni za pozobat 
mmmm...rakijica...a što ću pričati starigrađaneStari G(r)ad je napisao/la:Ahaaa, ti bi htio da i Rajka "propriča", a ne da je ovako oskudna na riječima.
brankec,hvala na pozivu!ti bi mene s babcima u kolo.sačuvaj ti rakijicu za zimu. kad budeš kidao snijeg ispred kuće da te ima što grijati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.