Što ima novog u Drežnik Gradu

Aktualna događanja u našem kraju
Odgovori
branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Što ima novog u Drežnik Gradu

Post Postao/la branko » 22 srp 2011, 14:41

Evo gle, bio u Rakovcu danas 2 puta, otvarao grobnicu i pripremao sutra za pokop a nisam pogledao u koliko sati se Jure (Juka) sahranjuje, jesam smotan :roll:
PS. Doznao sam, sprovod je u 2.

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 25 srp 2011, 09:45

Ja isto volim planinarit, ali sa i po nečasnim sekama. :mrgreen:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 25 srp 2011, 10:05

Jesi bio na Plješevici kad?
PS. Časna je stavila slike sa Kleka na facebook pa koga zanima nek ode na stranicu Mira Turkalj :wink:

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 25 srp 2011, 12:47

Bio sam, ali na Velebitskoj. Čitao sam da je riskantno na Ličku ići osobnim autom, jer je put loš pa postoji opasnost od probijanja kartera i sličnih veselja. Treba ići motociklom, terencem ili "nakasice" - što bi rekli Vagančani. :mrgreen:
Ima 11km od glavne ceste do vrha (Gole Plješivice).

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 25 srp 2011, 13:00

kažu 11 a ja mjerio 14, sat vremena treba do gore, al može se i običnim autom, ja išao 97. svojom korsom, a lani susjedovim unićem, malo se pripazi pa ide, sad mislim svojim wentom kad budemo ja i časna išli, valjda ću proć :roll:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 26 srp 2011, 13:00

Danas se u Katoličkoj crkvi slavi Sveta Ana, u Pavlovcu je ona lijepa kapela što se vidi iznad ceste posvećena Svetoj Ani, tamo je bila misa danas u 11h.
Ja pečem rakiju jer sam jučer vidio da mi jedna kačica od 3 kotla tali na jednoj dugi a nemam ušto prekrenut pa sam sklopio kotal i danas pečem, ide baš dobra rakija, vatam oko 6 litara, do sad sam ispekao 3 kotla a još imam jednu kacu od 4 pa ću i nju odmah peći kad mi je kotal već složen :--H

ryan
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ryan » 26 srp 2011, 14:01

:--t

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 26 srp 2011, 14:08

ryanko dođi probat, nije jaka, može se popit koja čašica više, samo ako ne prevari poslije, to mi je ova od bilica, (Vagančani bi rekli DORGULJA) pa neznam kakvi su joj običaji, izgleda dobra, moj Stipa se već nekoliko puta navraća na kantu, al vidim da sve bolje i bolje priča, a divan sve srdačniji (što inače nije običaj) :lol:

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 26 srp 2011, 14:56

Ahaaa, ti bi htio da i Rajka "propriča", a ne da je ovako oskudna na riječima. :mrgreen:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 26 srp 2011, 15:07

a znaš valjda kako to završi, po običaju u slami :--t :--sm

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 26 srp 2011, 17:55

mmmmmm rakija je sve bolja, pečem eno sad drugu kacu, a rakija ki vatra, 7 litara od kotla, bile mi neke babe na probi, ova jedna eno sjedi i sad kraj kotla, probala je već 10 puta, te iz kante, te ispod cjevi, te daj da probam kakva je sad iz ove kačice, pa nude da vidim kakva ti je ona od jutros... a ona sve bolja od bolje, samo da mi nepane pod kotal :?

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 26 srp 2011, 19:32

Pa gdje si prije nabrao i ukomio šljive, pa tek je sedmi mjesec ?

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 26 srp 2011, 19:50

e milo, nemaš ti pojma kakve ja sve moći imam, u Drežnik se seli, tu ti je život, kaki vražji Rakovac, u onom kotlu mraz udara i u lipnju, nema šljive ni za pozobat :mrgreen:

ryan
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ryan » 26 srp 2011, 20:16

Stari G(r)ad je napisao/la:Ahaaa, ti bi htio da i Rajka "propriča", a ne da je ovako oskudna na riječima. :mrgreen:
mmmm...rakijica...a što ću pričati starigrađane
:?: sve se kuži :lol:
brankec,hvala na pozivu!ti bi mene s babcima u kolo.sačuvaj ti rakijicu za zimu. kad budeš kidao snijeg ispred kuće da te ima što grijati.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 26 srp 2011, 21:44

:--H Evo fala Bogu za danas je gotovo, 7 kotlova sam ispekao, prosječno po kotlu 7 litara išlo, pa nije ni tako loše s obzirom da je kotal od vagana (60 litara - za one koji neznaju koliki je vagan). Ona "inspektorica" koja mi je gradirala na sve moguće načine otišla isto kući, glavno da se nije niko pošurio, a Bože moj, rakija se peče pa se mora i probat, vrag zna kako će biti ako uđemo u tu Uniju, oće li nam ućerat pa nećemo smit ni rakiju peć, već sad ovi u Općini dolje traže da prijavimo kotal pa da plaćamo neki porez na njega, ja bome svoj nisam prijavio, taman posla, koliko sam se izgreba po onom trnju dok sam sabra tih par kotlova, po najvećoj žegi sam drma šljive i znojio se, pa dok sam zapario kace, sa mi sad ova jedna još procurila, srećom božjom sa ove strane gdje sam vidio, a što misliš da je na onoj strani do zida, otišla bi sva a da ja nebi skužio, i sad još ja moram platit njima, ma nemoj, ja ću je rađe salit niz cestu a neću plaćat nikome niš. Jedan Švicarac mi pričao da oni u Švicarskoj isto peku rakiju kao i mi, a zabranjeno je, onda ljudi rakiju peku u sakrivaču, a vani pale gume u dvorištu da se ne osjeti miris koma, a za kom iskopaju rupu u zemlji pa kad završe onda to zatrpaju pa se ne osjeti ništa. Hm bome ćemo i mi morat tako, samo da nam vragovi ne apciguju kotlove, čiji smo onda :shock: :?

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.